mandag 23. juli 2012

Regnvær og sjokoladefondant.





Endelig ferie.
Støl rygg og stive armer etter sju timer med pensel i går, så regnvær i dag gjorde meg ingen verdens ting...
Da ble det tid til middagsgjester og den kanskje diggeste desserten jeg vet om; sjokoladefondant. Oppskriften skal dere også få, den er enkel og stor nok til mange! Jeg fikk oppskriften av min eminente kokke-venninne og forlover, Kirsten, for mange år siden og har laget den jevnt og trutt siden. Den slår aldri feil!


Sjokoladefondant:
 
250g Dronningsjokolade
250g smør (jeg bruker meierismør)

4 eggeplommer
4 hele egg
100g sukker

50 g hvetemel

Smelt smøret og rør inn sjokoladen i biter, på middels varme og under stadig omrøring. Sett tilside når alt er smeltet og blandet godt.
Rør (!), ikke visp eller pisk, eggene og sukkeret i en stor bolle.
Bland inn sjokolade- og smørblandingen og rør forsiktig, ingen visping.
Sikt inn hvetemel og bland godt.

Fordel i porsjonsformer (i dag ble det hele 14 porsjoner ut av min røre, men det avhenger jo av hvor mye du har i hver form), og sett i varm ovn på 200°C og stek i 7-10 minutter til toppen "henger sammen", helst uten å sprekke. Fondanten skal være fast utenpå og rennende inni.
Server gjerne med vaniljeis. Nam.





23 kommentarer:

  1. Lekkert og godt og heilt rett med gull!

    SvarSlett
  2. Hei!
    Høres ut som et spennende prosjekt du var i gang med i går! :)
    Så fin den hjerteformen var, er det noe du selger i butikken din?
    Tusen takk for at du deler oppskriften til den lekre sjokoladefondanten! Den skal helt sikkert prøves ut her :D

    Klem Marthe

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, formene er veldig søte. Tror de er fra Ib Laursen, kjøpte dem på Henriette i Sandefjord for et par år siden.

      Slett
  3. Du har bare så mange bra oppskrifter. I går lagde vi sjokoladekaken din, den var god asså!

    SvarSlett
  4. Ååååå det så godt ut!!! Elsker å bli tipset om enkle og gode oppskrifter :-) Må den lages rett før servering (skal den være varm??)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den bør lages rett før servering, skal være varm! men røren står fint i kjøleskapet og kan lages i god tid i forveien, så er det bare å sette formene i ovnen når middagen er fortært.
      :) Ingrid

      Slett
  5. OOooooo! Lekkert :-) Friste friste!! Sko ønska eg va mer husmoremne enn eg e!

    SvarSlett
  6. Jag dör- såååå gott det ser ut....underbara bilder som altid. Kram Johanna

    SvarSlett
  7. Sjokoladefondant, beste jeg vet.
    Skummelt vanvittig godt ;) Superlekkert med gullkoppen og da!

    Nå bor vi midlertidig på hytta rett over fjorden, på Jeløya.
    Late rolige dager etter flyttingen...

    Har ikke blogget så mye i sommer, men er skikkelig hekta på instagram.
    Skummelt lettvint og morro, veldig avhengighetsskapende...
    Sånn er det når jeg stort sett er i ro. Satser på at det blir mer aktive dager etterhvert.
    Det er en liten butikk her i Moss som heter Østenfor og kan minne "litt" om 13.
    Drømmer om å stå der et par dager i uken etterhvert...

    Ønsker deg en deilig ferie Ingrid med mye kos og kjærlighet!!
    Klæm Siw

    SvarSlett
  8. Hi - I love, love and love chocolat fondant!!!
    Your home is so colorful, really very nice!
    Have wonderful holidays, hug, Barbara

    SvarSlett
  9. Oh yummy! Suddenly i got huge craving for chocolate, I wonder why :).

    SvarSlett
  10. Nammis! Det så farlig godt ut. Fikk akutt sjokoladetrang her :)

    SvarSlett
  11. I just discovered your blog and LOVE it !!! Greetings from France, Britta

    SvarSlett
  12. Du har det så fint, atte... Utruleg flink og kreativ er du. Artig å vera her igjen! :-) Gledar meg til neste innlegg! :-)

    SvarSlett
  13. Det ser underbart gott ut! Ha en fin helg. /Elina

    SvarSlett
  14. Vara en ängel och svara på min frågestund? Uppskattas mycket! Kram :)

    SvarSlett
  15. åååå nam det såg godt ut :) her må det kjøpes former!

    henriette

    SvarSlett
  16. Ahh hadde skrevet en lang kommentar så ble alt bare borte!

    Sjokoladefondant er en av mine absolutt favoritter. Jeg har ei røre stående i kjøleskapet nå faktisk. Det er det som er så fint med den, den klarer seg i kjøleskap noen dager, så da er det bare å helle i ei form om lysta melder seg:)

    Gratulerer på forskudd med 30 år. 30 er ingen alder, å uansett, som du sier: tall er tall.

    Jeg likte det pledded du hadde i gult....gult er en av mine favoritter for det frisker opp hele rommet:)

    SvarSlett
  17. my mouth is watering right now! everything so delicious and beautiful! love the heart shaped bowl and the golden coffee cup, so elegant!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også