søndag 8. mai 2011

To paint or not to paint...


... that is the question:Som dere ser, er hallen meeeeget nært helt ferdig, og jeg skal straks vise bilder av hele rommet. Den etterlengtede døra er på plass, og jeg elsker den. Passer perfekt til huset, og håndtaket ligner veldig på dørhåndtakene som er i huset vårt opprinnelig. MEN, greier jaggu ikke å bestemme meg for om jeg skal male døra NÅ (hvit og blank) eller la den få stå slik den er en stund. Jeg digger jo det rå og uferdige uttrykket, samtidig som jeg ser at det vil bli veldig, veldig fint med hvit, nymalt dør... 
Hva ville DU gjort?

Lillesøsterkonfirmasjonen er vel overstått, bunaden er av for denne gang (takk og pris, for det var VARMT) og jeg har masse kake i kjøleskapet. Nå skal restene av søndagskvelden nytes med en kald en og beina høyt, mens mannen (veldig ivrig) skrur terasseskruer. Fin arbeidsfordeling.

Deilig søndagskveld i sommervær til deg også!

47 kommentarer:

 1. Jeg vil male den hvid eller måske en sart lyseblå eller mint, der passer til tapetet :D Selvom den nu også er fin som den er ;o)

  SvarSlett
 2. Jeg ville malt den hvit, så kanskje "slitt" den litt i kantene etterpå, for å skape en ramme rundt døren og inn til vinduene. Så får du en slags cottage stil, med ren moderne linje, og litt av tidens tann.

  SvarSlett
 3. Jeg synes døra er utrolig sjarmerende som den er. Tror rett og slett jeg hadde fjernet litt mer av det hvite som er igjen på døra, og latt den være en kontrast til resten av interiøret i hallen. Men liker også begge de to første kommentarene :-)
  Lykke til og god søndags kveld!

  SvarSlett
 4. Jag tycker du ska låta den vara! I alla fall ett tag, så du inte ångrar dig. Måla vitt kan man ju göra när som helst liksom.
  Vad fint det ser ut att bli förresten!!

  SvarSlett
 5. Jeg ville lade den stå - synes, den er fantastisk! Så kan du jo altid male den, hvis du biver træt af den...

  SvarSlett
 6. Jeg stemmer for at dere bevarer døra slik den er ei stund.
  takk for at du gjorde meg ekstremt lykkelig med TO nye blogginnlegg. Fjeldborg er vakkert, og jeg gleder meg tilå se HELE hallen deres =).

  Nyt din kalde, og fortsett med den gode blogginga!

  SvarSlett
 7. Kan du ikke legge ut bilde av bunaden din, da? Har såååå lyst til å se :-) Og gjerne med deg også!

  SvarSlett
 8. Jag är inte en sån där som tycker att allt skall vara målat vitt, men just dörrar vill jag ha vitmålade. Jag hade målat den vit, eller det har jag gjort med alla våra gamla dörrar (förutom en som vi har som sänggavel). Jag har målat alla med linoljefärg som får en sån där äkta gammal patina när den åldras, plus att det doftar alldeles underbart av färgen! Nackdelen är att den är ganska jobbig att arbeta med och tar evigheter på sig att torka, men just såna färger använde man då "förr i tiden" så det blir helt rätt om man vill ha en lite gammal stil känner jag.

  SvarSlett
 9. tror jeg ville malt og evt pusset kantene litt slitt. synes det blir roligere da. veldig store kontraster nå....
  hilsen Tove

  SvarSlett
 10. Skjønner absolutt dilemmaet ditt, men jeg hadde malt den hvit!
  Du har så mange andre fine kontraster i hjemmet ditt, så tror det gir en mer helhet om du maler den...
  Lykke til med valget ;)
  Fint blir det uansett...
  Gleder meg til å se resten av gangen!
  Klem May Helen

  SvarSlett
 11. NOt paint...love love love it.

  Louise

  SvarSlett
 12. ... not to paint. Den døren er utrolig fantastisk akkurat sånn som den er.

  SvarSlett
 13. I utgangspunket liker jeg veldig godt det råe utrykket og kontrasten mellom nytt og gammelt, men akkurat her ble den visuelle kontrasten litt for stor for meg. Vet ikke om det er pga av det vakre, skjøre uttrykket i tapeten...Uansett, det er du som skal leve med det og kjenne i magen at det er riktig for deg...lett for meg å ha en mening om andres ting, men er skikkelig vingleguri her hjemme ;)

  Fin ny uke te dæ! Søndagsklæm

  SvarSlett
 14. Jeg ville ha malt den hvit. Knallfin gang!

  SvarSlett
 15. Eg ville malt den fordi den var dels malt allereie.

  Kakerestar i kjøleskapet... du er heldig!

  SvarSlett
 16. Mitt forslag er å la den være slik den nu er fram til arbeidslysten trenger seg på! ;)

  Klem Pink lady

  SvarSlett
 17. Låt den vara över sommaren. Då passar det med lite ruffig stil a la sommarstuga. Till hösten kan du måla den i någon vacker, mörkare nyans av någon av de kulörer som finns i tapeten.

  SvarSlett
 18. Jeg ville malt den, men IKKE hvit! Hva med en nyanse fra tapeten? :)

  SvarSlett
 19. Jeg går for paint! Fin nå men blir et roligere utrykk med en ensfarget dør, enten i hvit eller i en dus farge fra tapeten :)

  SvarSlett
 20. Vent med å male den du. Jeg syns den er knallfin sånn som den er akkurat nå! Hva med å fjerne noe av den hvite malingen slik at døra blir mere lik over hele? Litt av et dilemma da, puh ;-)

  SvarSlett
 21. Jeg ville malt den for å få et ryddig inntrykk;)

  SvarSlett
 22. ..kan ikke skjønne at du vurderer å male denne herligheten av en dør da den er super kul som den er!!!!
  En fantastisk kontrast..
  Tøff..original.. vakker.. spesiell.. osv..osv..
  Let it be!!!
  Min mening ;)

  SvarSlett
 23. Jeg ville nok ihvertfall ventet med å male den. Synes den er råtøff sånn som den er. La den få sommeren på seg :)

  SvarSlett
 24. Paint! men om du er usikker tror jeg det er lurt å vente litt til du er helt bestemt i hva DU vil :)

  SvarSlett
 25. Hva med å få i `både pose og sekk`?
  La den være - er jo bare rålekker, bokstavelig talt - og evt mal senere! Det er mitt forslag!:)
  Lykke til!

  Janni

  SvarSlett
 26. ...not to paint!
  Sier jeg ;-)
  Synes døra var knalltøff og rustikk.
  Herlig stemning skaper den i rommet ditt :-)

  Lykke til med valget!

  Ha ei fin ny maiuke!
  :-)

  SvarSlett
 27. oj.. vanskelig ja. Den kommer til å bli helt fantastisk som hvit og blank, men.. Nei, jeg ville nok malt den. Høres ut som en fornuftig arbeidsdeling dere har:)

  SvarSlett
 28. Let it be;) Den er jo bare superfin som den er!

  Selv har jeg malt en dør blå:) Det ble riktig så bra. Men den døra var malt skikkelig stygg bondeblå fra før...

  Ha en strålende mandag!

  SvarSlett
 29. Behold den til over sommeren og ta et valg da! Hvitmalt blir den veldig fin, men nå er den jo helt unik! Herlig slitt varden! :)
  Jannicke :)

  SvarSlett
 30. Jeg hadde malt den hvit for å minske litt av kontrasten og få et renere uttrykk. Ellers ser gangen veldig fin ut. Ønsker deg en god start på uka. Klem

  SvarSlett
 31. Åånei du må ikke male den, ihvertfall ikke riktig ennu. Den døra gjør gangen din helt unik og den kommer aldri til å bli så flott igjen. Vent litt til før du bestemmmer deg helt <:

  SvarSlett
 32. NOT!!! Den er nydelig akkurats om den er!

  SvarSlett
 33. Døra er veldig sjarmerende som den er, men blir nok også utrolig flott i hvit... :) vanskelig valg...

  Jeg har en utfordring pågående hos meg; ta turen innom og se om den er noe for deg!! :)

  Ha en fin kveld!
  -Mari

  SvarSlett
 34. Jeg ville helt klart lade den være som den er. Rå og smuk;o)

  SvarSlett
 35. Døra er kjempefin, men i denne sammenhengen ville jeg nok malt den. Hvit eller i en annen lys farge fra tapeten. Gleder meg til å se hele gangen. Dere har det så fint!

  SvarSlett
 36. oh no, hihi - hvis du skal male den kan jeg heller kjøpe en gammel hvit dør til deg, og så bytter vi?? jeg elsker alt som har sjel og er øøørlite shabby av meg - så for meg er valget lett. men tenker egentlig at hos DEG blir den finest malt.

  Håper det er ok at vi låner noen bilder av deg til et innlegg som kommer i kveld:)

  Vi har gledet oss veldig til akkurat dette innlegget så lenge, og for å holde litt på hemmeligheten har vi ikke spurt før:))

  SvarSlett
 37. solveig, var det, som kommenterte, hihi!

  SvarSlett
 38. Døra var jo heilt nydelig, med ein heilt eigen sjarm! Kjøpt den brukt eller? Med din stil ville eg nok malt den kvit, eller kanskje ein dus farge?

  Ha ein flott tirsdag=)

  SvarSlett
 39. Hmmm.. skjønner dilemmaet, men ville nok ha malt den i pastell mintgrønn - fargen du liker å bruke og som bare er helt nyyydelig! Eller knall gul!

  SvarSlett
 40. -ville malt den i en helt annen farge :)

  SvarSlett
 41. Don't paint!! Looks lovely;)

  SvarSlett
 42. Ooooi :) Fiiin dør! Den var rå-fin som den var! Not to paint!! Ihvertfall for en stund.. Så ser du :)

  SvarSlett
 43. Jeg ville nok ha skrapet den helt. Og iallefall IKKE malt! Men det er kanskje bare jeg som begynner å bli ørlite lei av all malingen? Ser litt history repeating, og forbanner stort sett alt av overmaling. Hvor mange har ikke angret i ettertid?
  Amanda

  SvarSlett
 44. Jeg ville malt den SVART!!!!! Definitivt!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også