fredag 27. april 2012

Tryllefeen IngridI dag utkommer en ny utgave av Kamille.
Featuring Ingrid, altså meg, aka Tryllefeen. Før og etter er kjempegøy, og jeg er så heldig at jeg har fått lage slike saker for Kamille. Hihi.

Her får dere får et sneakpeak av kjøkkenet jeg har malt og shinet.
Den nydelige gråfargen er det Jotun som har laget: 8094 Dunkel, 4203-G83Y.

Kjøp Kamille (nr 9), ta deg et glass eller en kopp med noe godt i, og kos deg med bladet i helgen!

God fredag!

torsdag 26. april 2012

Et wannabe-Elsa-Billgren-innlegg


På søndag var jeg vidløftig nok til å skrive at jeg skulle prøve meg på et Elsa Billgren-inspirert innlegg. Jeg har hatt en veldig hektisk uke, og tiden strekker ikke helt til, så først i dag, torsdag, har jeg tatt meg tid til å se på bildene fra mandag... Vel.
For dere som ikke kjenner Elsa Billgrens blogg, kan jeg fortelle så mye som at denne dama har et misunnelsesverdig innholdsrikt liv, på en måte. Hun er overalt, hele tiden og gjør tilsynelatende bare morsomme ting. Også er hun veldig flink til å dokumentere med foto oppi alt dette. Jeg er dypt imponert. Ikke bare over det utrolig spennende livet hennes, men at hun greier å ta tid til å ta bilder hele tiden i tillegg.
Fine Prydelig-Åshild laget et Elsa Billgren innlegg for en god stund siden, og det syntes jeg var så gøy gjort at jeg har gått og tenkt at jeg ville gjøre det samme. Så gjorde DillDall-Nina det også, og det var like morsomt. Ja, her kommer jeg og noen deler av min mandag:


... frokost, sånn i halv ni tida. Rugsprø (jeg har helt slutta å spise brød, og det fungerer helt utmerket for min kropp), brunost med eplegele og roastbiff-left-overs fra helgefrokosten, med masse majo og sprøløk.


... hvitepus spiser også frokost. Håndkle på gulvet foran kattematen er helt vanlig når kjøkkenet egentlig ikke skal fotograferes. Våte katter liker å bli tørket med håndkle.


... utsikt fra kjøkkenvinduet. Snart blomstrer syrinene og epletreet!


... kaffe er helt nødvendig. Det ble gul kopp på mandag. Dagsformen bestemmer fargen, sånn er det bare.


 ... hadde jeg vært Elsa Billgren så hadde jeg visst hvordan jeg skulle posere, og helt klart hatt på mer leppestift, laget kokett trutmunn, og skrevet "så här pepp var jag!".
Favorittskjorte fra HM, jakke fra Lindex og bukse fra Weekday. Og splitter nytt kamera!!


... i gangen stod mye av det jeg skulle ha med meg i bilen. Oppdrag nummer to på mandag gikk nemlig ut på styling før foto til et prospekt...


... mens første oppdrag var en tur til byen, og intervju med en fantastisk inspirerende dame. På fine Cordelias hus...


... hvor de har pusset opp med deilige Farrow and Ball farger og malt taket turkist...


... og jeg rakk å ta bilde av dobbel latte med soyamelk (har slutta helt å drikke melk også) før intervjuobjektet kom (jeg var litt tidlig ute).
To timer, tilløp til senebetennelse i hånda og en spurt etter parkeringsvakta senere (det gikk bra!), satte jeg meg i bilen og kjørte til huset som skulle styles. Der jobba jeg så intenst at jeg ikke rakk å tenke på å ta bilder engang...


... men det gjorde Fjeldborgmannen, da han ble meg tilbake til huset etter middag (som forøvrig var den rareste på lenge, da den bestod av kjøttkaker fra søndag og risotto fra Toro). Fjeldborgmannen ønsker seg en sånn hatteknagg som fantes i huset fra slutten av femtitallet.


... så dro vi på Rema og handlet. Øl blant annet, som ikke var kald. Derfor tok jeg meg et glass vin isteden og satte meg bums ned ved macen da jeg kom hjem, og hadde nesten tre timers uforstyrret arbeidstid mens mannen var ute i gata og testet det nye kameraet. Men det tok jeg jo ikke bilde av, for da jobbet jeg fram til vi rigget oss til i sofaen med enda et vinglass (ikke brød eller melk på denna dama, men vin... tenker du kanskje nå. Ja, sier jeg bare), og en rykende fersk episode av MadMen, før hodet traff puta som et prosjektil. Husker ikke at jeg sovna engang.
Sånn var den dagen.

Minst like glamorøs som Elsa Billgren :)


søndag 22. april 2012

Katter og kaker.
Det har vært en hektisk helg, og den kjennes slutt nesten før den var begynt. Men litt kos har vi fått tid til. Sånn som å bake innmari digge sjokoladekjekskaker, med oppskrift fra den eminente matbloggen, Marias Salt og Søtt, sett på de rare kattene vi har i hus (vi har kattepensjonat for mammas hvite katt for øyeblikket), og lekt litt med washi-teip.
Og gått på loppis (dessverre ingen bilder ennå)! Bilen ble full i dag, og jeg er særlig fornøyd med et stolkupp... Det skal sies at jeg kom hjem med tre stoler og en krakk, så sitteplasser er intet problem her i huset. Hadde jo ingen stoler fra før, heller...


Anbefaler disse altså! Mine ble litt annerledes enn Maria sine, tror jeg. Jeg hadde nemlig bare én plate mørk sjokolade (det skulle være to), så jeg måtte improvisere med melkesjokoladerestene jeg hadde i kjøleskapet, samt litt nougat. Men det gikk strålende og jeg har spist altfor mange. Nam!

Fin ny uke til alle! Jeg lefler litt med tanken på å prøve meg på et slags Elsa Billgren-innlegg i morgen. Skal prøve!

onsdag 18. april 2012

Prikketepper på 13 og kveldsåpent om en uke


Aller først: Hjertelig takk for alle hilsener og kommentarer på forrige innlegg. Dere er så fine folk, og jeg har lest meg gjennom alle kommentarer, smilt og snufset om hverandre. Takk.

...

Dagens bilder vitner om at hverdagen går videre. Fargebomber på 13 er jo ingen dum hverdag, og i dag har jeg pakket ut superfine plastmatter - med... tamtatata... prikker på! Ingen tvil om at det er prikker som gjelder akkurat nå.

Teppene kommer i tre størrelser og fem forskjellige fargekombinasjoner:
Oransje med gule prikker, turkis med lime prikker, rosa med gule prikker, rosa med oransje prikker og sort med hvite prikker.

60 x120 koster kr 150,-
90 x 180 koster kr 250,-
120 x180 cm koster kr 350,-

Supre i gangen, på kjøkkenet, barnerommet, på terrassen og til og med på stranda. 


MT tapen har funnet en fin plass midt i butikken og vi har også fått inn masse nytt fra nederlandske Kitsch Kitchen. Blant annet søte plystrefugler, som man fyller vann på. En slik hadde jeg da jeg var liten, så i dag får tantebarna mine hver sin. Lurer på om de har sett sånne før?
Plastdyr med snor og nye lyslenker i fine farger er også på plass igjen.

Om nøyaktig en uke inviterer vi til kveldsåpent her på 13 i Tønsberg, og dere er selvsagt varmt velkomne! Vi starter klokka 19.00 og byr på god stemning, gode tilbud og forfriskninger.
Altså: Hold av onsdag 25.4 fra klokken 19.00!

søndag 15. april 2012

Kjære pappa....

Hjertet hamrer i brystet, og armene kjennes som gelé, men jeg gjør det allikevel.
Det kjennes viktig for meg å lagre et minne av ham, som er bare mitt. På bloggen som er bare min.
For to uker siden døde pappaen min og jeg skulle så gjerne ha snakket med ham en siste gang.
Det kan jeg ikke.
Jeg kan bare tenke på alt som har vært, og minnes ham med kjærlighet, mens det på en måte begynner å gå opp for meg at han ikke er her mer.

...

Bildet med slangen var mitt favorittbilde som barn. Han ser så skremt ut! Samtidig som jeg syntes det var veldig modig å ha en sprell levende slange om halsen.
På de to nederste bildene er jeg tre år, pappa må ha vært 45. Han seilte til sjøs, og var ute i lange perioder av gangen, så det var om å gjøre og kose seg mens han var hjemme. I sofaen spiste vi firkløver og fruktnøtt, og fortalte skrøner og spilte vri åtter.
Jeg kjenner igjen følelsen av å sitte på rommet mitt og se på bildet jeg hadde av pappa på nattbordet mitt. Lengte etter ham og glede meg til han skulle komme hjem. Gråte litt og lengte. Lære å være tålmodig og vente.
Nå må jeg bare lære at han ikke kommer tilbake. Og tålmodig vente på at livet går videre.

...