▼
onsdag 8. februar 2012
En knoke fra svin blir til suppe så fin
Har hun blitt gal? Begynt å skrive på rim? Ja, litt :)
I forrige uke, da det var så innmari kaldt, hadde jeg lyst på suppe hele tiden. Hvilket resulterte i at jeg lagde tre forskjellige supper i løpet av uka.
Denne grønnsakssuppa med røkt svineknoke (!) spiste vi på fredag, og den ble utrolig god. Enda bedre var den til lunsj dagen etter, da smakene skikkelig hadde satt seg.
Og utrolig enkel. Ikke noe hokuspokus, bare skjæring og koking. Alt i én kjele og veldig lite oppvask. Dét liker jeg.
Oppskriften fant jeg i Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsens kokebok Mat & Vin, som jeg stadig må tilbake til for å få nye ideer. Kan anbefalas.
Artig vinkel på bildene i dag;)
SvarSlettDeilig!
SvarSlettKult kollagebilde av råvarene!
:-)
Rigtig fine billeder - det er også suppevejr i Danmark. Rigtig koldt...
SvarSlettAh, vi hadde ertesuppe kokt på knoke forrige uke, deilig! :)
SvarSlettsuppe er absolutt favoritt her hjemme og favoritt 1 er helt vanlig enkel hønsekraft suppe, med makaroni oppi - denne bruker jeg som base til alle andre supper og også mye mat som jeg lager - så det blir lagd noen liter i uka!! Alltid godt med varm suppe!!
SvarSlettTror jammen jeg skal lage linse suppe til i kveld - har rester etter kjøttsaus og det blir sikkert godt i ei suppe med linser!! Takk for inspirasjon!!
Your first image could have been a mid-century kitchen towel!
SvarSlettDigger alle kokebøkene til Gausdal og Alfsen. Oppskriftene deres er supre. Anbefaler varmt Familiekokeboka også, uansett om man har barn eller ikke. Supre hverdagsretter i utallige varianter.
SvarSlettSuppe er bare sååå godt! :)
Så fine bilder!! Likte den nye vrien, og supper er snadder! :)
SvarSlettHi! So beautiful photos!
SvarSlettMen åh så gott det ser ut, det får bli soppa i helgen!
SvarSlettStilige bilder. Og må jo si du fristet meg til fersk suppe. Alltid godt når det er kaldt i været.
SvarSlettGod helg. Hilsen Ellen