mandag 31. oktober 2011

Fjeldborglotteri!


SÅ er det altså duket for en ny gi-bort her hos Fjeldborg.

Denne gangen feirer jeg herlig mange besøk på bloggen, bortimot 400 innlegg og ikke minst alt det fine jeg får drive med om dagen.
Å stikke fingeren i jorda og spørre seg selv hva man egentlig vil, for deretter å faktisk gjøre det, er noe jeg jobber mye med. Noen ganger er det vanskelig, andre ganger går det lett, og nå er jeg endelig inne i en sånn ordentlig god periode, hvor mange ting begynner å falle på plass (bank i bordet). Og hurra for bloggen min som er en viktig katalysator!

Jeg trekker faktisk 4 premier:


Ett gavekort på 8 nummer av Kamille (verdi 386,-).

"Kamille er et feelgood-magasin som engasjerer leserne med livsstilsstoff innen mote, skjønnhet, helse, samliv, mat, interiør og reise.
Kamille har raskt etablert seg blant landet største magasiner for kvinner. Vi ønsker å gi våre lesere, som stort sett befinner seg i den mest hektiske fasen av livet, en tid for avkopling med reportasjer og småstoff som inspirerer og fyller på med ny energi – alt med glimt i øyet og en god porsjon humor."

... og vet dere hva?! Jeg er så heldig at jeg får samarbeide med nettopp Kamille. Vinneren av dette abonnementet, vil derfor forhåpentlig oppdage Fjeldborgfrua på interiørsidene med jevne mellomrom (på forsiden av det avbildede nummeret kan du skimte en adventsstake jeg har laget)...


Jeg får også gi bort ett gavekort på 6 nummer av  
Kamille Mor & Barn (verdi 354,-).


"Kamille mor & barn er en spesialutgave av suksessbladet Kamille viet mammalivets gleder.
Kamille Mor & barn er et herlig blad fullt av mote for store og små, interiør for barnefamilien, inspirasjon, kos, shoppingtips og møter med spennende mammaer – både kjente og ukjente!"
 Jeg lodder dessuten ut en Manokopp 
fra favoritten Kähler, i fargen lavendel, til to vinnere.


Mano er designet av Jeanette List Amstrup og finnes i et vakkert vell av farger og varianter. For i tillegg til de populære koppene finnes det tallerkener (nå også i middagsstørrelse, jippi!), skåler, urtepotter, krukker, tekanne, sukkerskål og fløtemugge!


Denne gangen kan du trekke tre lodd om du virkelig vil sikre vinnerlykken:


1 lodd 
Legg igjen en kommentar i dette innlegget
2 lodd  
Bli eller allerede være følger av Fjeldborg
3 lodd
Link til konkurransen på din blogg
Kopier gjerne denne:
Du må ikke ha blogg for å være med, men husk å legge igjen en e-postadresse om du kommenterer som anonym, slik at jeg får kontakt med deg om du skulle vinne.


Trekningen foregår om en uke, altså mandag 7. november 2011, omtrent klokken 20.

Lykke til!


English:
I´m having a give away, but this time it´s for my Norwegian readers only. Sorry!

Helgetur


Til skogs med fine folk. Frisk luft og spennende gamle bygninger fulle av historie. Og de vakreste lysegrønne vegger!
Tusen takk for en herlig helg.

Ha en fin mandag, kjære lesere!
(Niks, har ikke glemt bort det lovede blogglotteriet:).


English:
In the woods this weekend. Together with good people. Fresh air and old, exciting houses with lots of history. And the most beautiful light green walls!
Have a nice Monday, my dear readers!

torsdag 27. oktober 2011

JulepyntstartskuddFørst av alt: tusen takk for kraftig respons på garasjeportinnlegget mitt! 
Majoriteten går for svart, hvilket også er vår favoritt for øyeblikket. 
Men vi skal sjekke ut en mørk grå med mer gult i også. Så helt avgjort er det ikke.


Jeg var på Oslotur i går, i gøy møte med super dame, og etter en slik dag får jeg alltid sånn enorm virketrang. Blir veldig oppspilt når jeg kommer hjem, og må som oftest lage noe.
I går kveld kom det en haug armbånd ut av det, og mange av de fine Rie Elise Larsen papirene jeg har på 13 er forvandlet til julepynt. Jada, det er litt tidlig, men skal man lage både pynt og gaver selv, må man jo komme i gang! (Den kule ringen har jeg fått av skjønneste Revinyl-Siw, den er selvsagt et Revinyl-produkt).


Nå skal det mekkes fajitas! Lillesøsteren er nemlig på besøk, og da må det serveres noe i taco-familien... Ha en fiiiin kveld! (Jeg er snart tilbake med blogglotteri!).

tirsdag 25. oktober 2011

Fargevalgets kval

På søndag brukte jeg høyttrykksspyler på garasjen. Lenge. For det var skikkelig nødvendig. Høyttrykksspyling kan anbefales, særlig for utålmodige sjeler og de som liker å grise litt med vann. MEN, garasjen må males. Det synes spesielt godt nå som den er tilnærmet ren. Ikke vet jeg om det er for seint å male garasjeport for i år, men jeg har veldig lyst til å prøve.
Tror selve porten (som i dag er skittenhvit) står overfor disse fargealternativene (veggene skal males hvite på ny):

Lys grå.

Mørk grå.

Sort.

Grågrønn.

Jeg tror jeg har en favoritt... eller to... (og ja, vi trenger nytt tak:).
Hva synes du?

fredag 21. oktober 2011

Lys og varme


Kähler-fan som jeg jo er, takker jeg da ikke nei til nyheter fra selvsamme fabrikant? Skjønne lyshus i to størrelser har derfor funnet veien til Fjeldborg. Urbania heter nyheten, finnes i tre størrelser (dette er liten og medium) og er en nett og elegant utgave av sinkhusene som har vært en slager i bloggland i opptil flere sesonger nå. Disse har jeg styrt unna, men denne varianten i hvitglasert keramikk (designet av Bache & Bendix Becker), passerer lett gjennom hos meg. Liker!
En annen ting jeg liker nå er min store, varme, deilige ullkåpe. Strikket av svigermor. Til meg. I en skikkelig fin jeansblå farge. Treknappene har jeg satt på selv. 

En liten Kähler gi-bort er på trappene. Jeg har rundet 1 million besøkende, og innlegg nr 400 er rett rundt hjørnet, så en ørliten feiring må til. Snart!

Fin fredag!English:
I´m a Kähler-fan and lucky to get these beautiful tea light holders shaped as small ceramic houses. They are called Urbania, and exists in three different sizes. Like them a lot!
Another thing I like these days is my warm and lovely wool coat. Made by my mother in law. For me. In the most beautiful jeans blue colour. I´ve pimped it up with wooden buttons.

Soon, I´m having a give-away. 1 million visitors and almost 400 posts must be celebrated! Soon.

Happy Friday!

tirsdag 18. oktober 2011

Ukas 13


Her kommer tirsdagens ladning bilder fra 13. Fine tingene fra Rie Elise Larsen: ark i 10 forskjellige mønstre, superfine runde gavelapper, de skjønneste kjøkkenhåndklærne (6 forskjellige), knaggene jeg viste frem i går, vimpelrekker og fine stjerner i papir.
På plass i tide til Senkveld på torsdag. Da blir det smaking av den lekre LØV teen, gode tilbud og litt godt i glasset. Velkommen fra klokken 19.00!
 


 SÅ fett vatteppe! Det har jeg siklet på i dag...Er litt tørr på hendene etter denne jobben. 

Håper vi sees på torsdag!

mandag 17. oktober 2011

Bestillingsverk + Rie Elise Larsen + lasagne a la Ingrid


I fjor laget Fjeldborgmannen og jeg bokstaver til Alma, som er storesøsteren til Clara. Clara skal få eget rom og måtte jo også ha bokstaver. Mammaen til Alma og Clara er selvutnevnt Fjeldborgfan (veldig koselig;) og det er produsert både puter, dørskilt og hund/tapetbilder til jentene hennes. Gøy å levere fra seg noe sånt, altså.
Og nå er Rie Elise Larsen varene mine å finne på 13. Jippi! De supersøte knaggene har jeg (med veldig god hjelp av min handy mann) skrudd fast til en planke, for å vise dem godt frem i butikken i morgen. Blir så fint! Også måtte jeg jo ha et kjøkkenhåndkle med knallrosa stjerner...

Hva gjør så bildet av lasagne midt oppi det hele? Jo, det var det jeg lagde til middag i dag, og den ble bedre enn vanlig, så jeg tenkte å notere ned oppskriften her, slik at jeg kan lage maken neste gang (og kanskje fler har lyst til å prøve):

1 pakke bacon - skåret i fine strimler/terninger
ca 400 g karbonadedeig
1 gul løk - hakket
2-3 fedd hvitløk - finhakket
3 stilker stangselleri - hakket
4 champinjong - i tynne skiver
2 gulrøtter - i bittesmå terninger
1 boks hermetiserte cherrytomater
1 liten boks tomatpuré
en god slump rødvin (ca 1-2 dl)
1 beger oksefond fra Knorr
finhakket rosmarin
ca 1 ss sukker
litt vann (ca 1 dl)
smør + olivenolje

Skjær og hakk grønnsaker og bacon slik at alt er klart.
Start med å steke løk, hvitløk og bacon blankt og gyldent i en blanding av smør og olje. Ha i litt finhakket rosmarin og karbonadedeigen. La surre sammen en liten stund (til kjøttet har tatt farge) og ha i selleri, gulrot og sopp.
Når karbonadedeigen er brun (ikke tørr), heller du over tomater, tomatpure, rødvin og fond, og smaker til med salt, pepper og sukker. Ha eventuelt på litt vann og mer rosmarin om du ønsker det.
La koke under lokk så lenge du har tid til, jo lengre jo bedre.

Hvit ostesaus:
Lag jevning av smør og mel (her slumper jeg i vei), og spe med melk (i dag hadde jeg H-melk, det ble veldig bra) til sausen er passe tykk. Kok opp og spe eventuelt med mer veske. Smak til med litt grønnsaksbuljong, salt, pepper og muskatnøtt. Ha i revet Jarlsberg mot slutten av koketiden (det er når det ikke smaker mel av sausen lenger).

Legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i smurt ildfast form, strø ost på toppen og stek i forvarmet ovn (220 grader) i ca 20 minutter.
Frisk salat er fint følge. Mmmm!

torsdag 13. oktober 2011

Høst i hagen


Strålende solskinn, rimfrost i gresset og iskalde gulv inne. Det er helt klart på tide å avslutte prosjekt utestue. Før snøen kommer.
Som dere ser er veldig mye gjort. Den flinke datamannen min har aldri bygget hus før, så dette er "svenneprøven" hans. I helgen skal han forhåpentlig legge ferdig taket (bare været holder!) og innvendig skal det settes opp rupanel (noe vi kanskje utsetter til våren). En hel del hvitmaling (og litt beis:) må dessuten til. Fint nå, men enda finere skal det bli!

Ha en strålende torsdag!English:
Autumn is definitely here. The day is cold and clear, and our floors inside are ice cold. Outside the grass was frozen this morning... It´s time to close the building project we have been working on this summer. Before it starts snowing. Some work still remains, but it will be so nice when it´s done!
Have a beautiful Thursday!

onsdag 12. oktober 2011

Onsdag på 13En gang i uka må dere nok regne med et veldig 13-inspirert innlegg! Jeg har fått egne merkelapper (de er grønne) og fått inn litt flere ting. Oppbevaringsposer til barn i nytt stoff (med skikkelig kult 70-talls gårdsmotiv), et syskrin og et vakkert teakbord jeg har hatt på lur, blant annet.


Noen nye Fjeldborgputer. I Solokasse. Ser du noe du kunne tenke deg, er jeg ikke fremmed for å sende i posten altså. Send meg en mail med ønsket ditt, så ser jeg hva jeg kan få til.


Lørdag er jeg på plass igjen. Åpent fra 11-15. Stikk innom, da vel!

Fin onsdag!

mandag 10. oktober 2011

Kork er kult


Vips, nok en helg er omme. Høstdager og uker går bestandig fort, synes jeg. Vi har fyrt i ovnen for første gang i høst, og tøfler er et must, så nå er det visst ingen vei tilbake.
Srivekroken min i stua har også fått et drag av høst over seg. Den store korktavla fant jeg på forrige helgs loppis, og planen var egentlig å male den. Den planen er helt skrinlagt, for jeg synes den tar seg helt utmerket ut slik den står nå i all sin ubehandlede prakt. Kork er kult! I løpet av uka har jeg nok fylt den med inspirasjon. Utrolig kjekk som moodboard.

Se forresten hva jeg hentet i postkassen på fredag:


Den utrolig fine clutchen fra Kjær & Schmeling! Tusen, tusen takk Kristine!

Ha en super mandag!English:
Fall is here, also at my small work space in the livingroom.
The cork board followed me home from last flea market, and I was planning to paint it. Now I´ve changed my mind, keeping it in it´s natural from. Cork is cool!
The beautiful clutch came from Kjær & Schmeling to my mailbox on Friday. I love it!
Have a super Monday! 

fredag 7. oktober 2011

Meow.


Nok en vanvittig fin høstdag. Jeg er ikke helt i slag etter en skikkelig influensarunde, og har tatt fredagen med ro. En tur ut måtte jeg ha, og litt sol på nesa gjør virkelig underverker. Lysten til å knipse noen inne-høst-bilder som matcher ute-høsten kom, og endelig får jeg vist frem den nye plakaten vår. Bestilt hos veldig flinke Weekday Carnival, og tapet på stueveggen med stripete washi tape. Meow, altså.
Noen flere endringer er gjort i stua, og jeg har fått den fineste pakken i posten, men det får jeg visst vise dere i morgen. Nå skal det nemlig stekes biff og drikkes rødvin. Fredagsfint skal det værra!

onsdag 5. oktober 2011

Utfordring: På tapetet


NIB og Fargerike holder tapetutfordring nå i oktober, og denne gangen rekker jeg å henge meg på!
At jeg er stor fan av Retrovillas vidunderlige originale vintagetapeter er nok ingen hemmelighet, og skapdørene oppe i andre etasje var det aller første som ble tapetsert her i huset. Er fremdeles veldig glad for nettopp denne tapeten (som dessverre er utsolgt fra Retrovilla nå), og synes den gjør hele trappeavsatsen.

Klikk inn på NIB for å se flere fine løsninger med tapet.

De søte fuglene er fra Rie Elise Larsen, lysekronen fra Lisbeth Dahl og klesstativet fra Bloomingville. Knotter fra Housestyle og selvsydd pose til ullsokker.


English:
This months challenge at NIB is all about wallpaper. I´m participating with my cupboard doors which are covered in the most beautiful vintage wallpaper, bought from danish Retrovilla.
I still love this wallpaper and I think it really "makes" the top of the stairs.