mandag 4. januar 2010

Godt nytt år!2010.
Godt nytt år.
En god ferie ble det i Fjeldborgen, uten snev av blogging. Eller dårlig samvittighet av den grunn. Fri er så deilig, og da er det godt å lade batteriene med andre ting enn hva hverdagen bringer. Vi har tilbragt julen på leid hytte på Gautefall, med store deler av min familie. Litt av en suksess! Deretter hadde vi flotte vinterdager her hjemme i vinterland, masse snø og kalde grader, fyring i peisen og kakao-te (vel verdt å prøve, tror det er en Yogi-te, fint med gode julegaver:). Nyttårsaften dro vi noen hundre meter lenger ned mot vannet og vant aftenens quiz etter herlig nyttårstapas.

Ny start og ny frisk og nye blomster. Store deler av julen flyttet ut allerede på nyttårsaften. Fikk nok av gigatreet som i tillegg slapp en million nåler ned i sprekkene i vårt gamle gulv. Men noe av det beste med julen er for meg å pakke den bort igjen og begynne å drømme om våren og etterhvert sommeren.
Derfor ble det nelliker i vasene, knallrosa som sådan og julebøkene har flyttet ut av tallerkenhylla på kjøkkenet. Granskassa som rommer Rom123 minner meg på at Fjeldborgen skal på glanset papir i 2010!
Nyttårsforsettene er det faktisk noen av i år, mange for Fjeldborg og noen for meg. Noen av Fjeldborgs:
- grave frem de opprinnelige gulvene i hallen (fin vårsyssel pga støvet)
- skaffe en fin gammel dør til mellom hallen og vindfanget (noen som har en på lur?)
- kanskje få en tapetsert vegg? (helt overkommelig)
- bygge ny veranda! (årets pengesluk antagelig)
- få sving på hagen (skrekkblandet fryd, men mange ideer...)

Kanskje avslører jeg noen av mine egne senere... Nå er det uansett nok for i dag, hverdagen i morgen krever meg opp kl 0530, så det er snart på tide å finne loppekassa! God natt!

7 kommentarer:

 1. Hei

  Nydelige nelliker! Min favorittblomst :) Synes bloggen din er fin, titter ofte innom! Vi liker mange av de samme tingene ;) Har et spm ang tallerkenhylla di, er den ny eller gammel? Hvis den er ny lurer jeg på hvilket merke det er? Jeg har tenkt å kjøpe en, kanskje fra Olivers Furniture.
  Mvh Marita, uten blogg.

  SvarSlett
 2. Hei Marita uten blogg:)
  Tallerkenhylla er ny, og kjøpt på isabellasmith.dk. Vurderer til stadighet å male den, men hvitt er veldig lettvint!

  SvarSlett
 3. Nydelige farger på nellikene! Husker da jeg arbeidet i blomsterbutikk klarte jeg ikke nellikene, synes ikke de var noe fine i det hele tatt. Men i ettertid har jeg forelsket meg litt i denne blomsten, Den er jo egentlig utrolig vakker! Iallefall slik du fremstiller den! Knall rosa i den skjønne vasen! Nydelig:)

  Ønsker deg en herlig dag!

  Hugs

  SvarSlett
 4. Hei Ingrid :))Velkommen tilbake til bloggbyen etter velfortjent juleferie. Det er godt på kunne stenge av innemellom og gjøre helt andre ting enn det man fyller hverdagene med ellers.
  Ser at du også har en sort Eamesstol og visst er den flott!
  Dessuten er Tolix helt utrolig flotte og jeg skulle gjerne ha hatt et par i mitt eie.
  For øyeblikket leter vi etter både et nytt gammelt bord og et par gamle stoler til..Får vel se hva gjenbruket eller loppesesongen bringer med seg.
  Tallerkenhylla di var så flott og jeg registrerer at vi igjen har en del like ting. Alt fra kokebok til liten serviett med applikert muffins på! Mummikrus er også favoritter her hjemme. Jeg kjøpte noen da datteren min var liten men det er meg som bruker de mest..
  Så moro at du skal på trykk i Rom 123 i løpet av året. Jeg har alltid tenkt at hjemmet deres hadde vært perfekt i et interiørblad og nå blir det altså virkelighet..Gleder meg! Håper du tipser når det nærmer seg utgivelse..Stort sett kjøper jeg dette bladet men det hender at jeg hopper over også og jeg vil jo ikke gå glipp av dette! :)
  Klem fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 5. Heihei:)
  Sier som Kardemomme at du må love å tipse når du er på plass i bladet! Moro - og vel fortjent! Det er jo ganske sjelden man ramler over blogger som virkelig treffer, men det har jammen din gjort!:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. Fantastisk fine og inspirerande bilete her hos deg - som vanleg! Fargekombinasjonane går rett til hjartet mitt! :)

  Ha ein god tysdag...

  SvarSlett
 7. Velkommen tilbake ;) Fint å ha deg i bloggemodus igjen, selvom det hørtes ut som dere har hatt en deilig juleferie. Her forsvant jula ut døra i går og jeg kjenner at det er deilig å begynne å tenke på nye prosjekter. Gleder meg til å se Fjeldborgens nyttårsforsetter etterhvert. Gamle gulv hørtes fristende ut. Vet vi har noen liggende under parketten her vi og. Vå får se hva året bringer! Også Rom123 da, venter spent ;)

  Ha en strålende fin dag
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)