lørdag 6. april 2013

Ta deg ei bønne?

Jeg fikk et supert kokeboktips (takk Inger Marie!) for et par uker siden, og plutselig stod det ei ny kokebok i hylla mi... (den var attpå satt ned i pris på ARK og kostet bare 199,-)

Kokebøker er fine greier. "Bønner og Linser" av Camilla Jensen er en knallfin greie, den kan nesten leses som en bok med fine historier om oppskriftene, i tillegg til at den selvsagt byr på en drøss gode oppskrifter inneholdende nettopp bønner og linser. Som vi i følge de aller fleste som har peiling på slikt, bør spise mer av. Proppfullt av næringsstoffer, billig, godt og enkelt er noen av innsalgspunktene. At disse små tørre frøene også skal gi lang metthetsfølelse, være bra for fordøyelsen og ikke inneholde gluten er også på plussida.

Så nå skal jeg ta meg sammen og være flink. Kjøpe inn ulike linser og bønner, og legge dem i vann kvelden i forveien. Kanskje jeg skal prøve meg på å spire dem også, det skal visst være himla sunt.

I boka skriver Camilla Jensen dog noe jeg er høyst uenig i. Nemlig at kjøkkenutstyret ikke er så viktig. Der er vi nok på hver vår planet, Camilla Jensen og jeg. For jeg elsker kjøkkenutstyr, og har en del stæsj jeg overhodet ikke ville vært foruten. Jeg finner stor glede i å bruke gode redskaper på kjøkkenet og mener bestemt at matlaging er morsommere med skikkelig utstyr (som i tillegg ser bra ut).
Akkurat dette kjærlighetsforholdet til kniver, redskaper, servise og kjøkkenmaskiner skriver seg nok delvis fra min tid som butikkleder i fineste Rafens (noe som etterhvert begynner å bli mange år siden), og jeg kan fortsatt ikke spise av en tallerken uten å sjekke stempelet under (hvis ikke jeg allerede vet hvilken produsent som står bak, da...).
Det fine kjøkkenhåndkledet fra min nye favoritt, nederlandske Tas-ka, har jeg forresten fått av Anca og Blomme, et strålende nytt bekjentskap.


Fin lørdag, folkens - med eller uten bønner på tallerkenen!

Translation:
Oh my god. Usually there´s not this much translation to do, haha! 
In short terms: I´ve bought a great book about cooking with lentils and beans ("Linser og bønner" by Camilla Jensen), and have decided to get better at buying interesting beens and remember to soak them in water the night before. Do you have any experience using beens and lentils in your meals?


All though I´m very satisfied with the purchase of "Linser og bønner", I´m not at all agreeing with the writer, in terms of cooking equipment. I´m a huge fan of good tools and wouldn´t miss using them when cooking. It actually gives me joy using tools of great quality! (In the past I was store manager at a big store selling kitchen accessories in Oslo -  Rafens . That may explain my love for nice kitchen tools...)
The kitchen towel from Dutch Tas-ka is new in, and a gift from a new aquaintance - Anca and Blomme!


Wishing everyone of you a great Saturday - with or without beans on your plates!

4 kommentarer:

 1. Herlige inspirerende bilder. Fikk lyst til å lage god mat nå. Og som min mann sier når jeg hinter om en overfylt bod med sportsutstyr "utstyret er halve gleden" Ha en fortsatt god helg !

  SvarSlett
 2. Ja du har rätt - det är faktiskt viktigt med rätt saker i köket för att få de både skoj och bra. Tack för dina fina fotografier, ska nu ta mig i kragen och sy grytlappar till att göra köket lite gladare och mer vårigt. Tack.

  SvarSlett
 3. Vi bruker faktisk noen ganger både bønner og linser i matlaginga. (Ikke så ofte, men dog...)

  SvarSlett
 4. Såååååå HÄRLIGA bilder som vanligt!!!!! Duktiga duuuuuu  Kram josse

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)