mandag 23. juli 2012

Regnvær og sjokoladefondant.

Endelig ferie.
Støl rygg og stive armer etter sju timer med pensel i går, så regnvær i dag gjorde meg ingen verdens ting...
Da ble det tid til middagsgjester og den kanskje diggeste desserten jeg vet om; sjokoladefondant. Oppskriften skal dere også få, den er enkel og stor nok til mange! Jeg fikk oppskriften av min eminente kokke-venninne og forlover, Kirsten, for mange år siden og har laget den jevnt og trutt siden. Den slår aldri feil!


Sjokoladefondant:
 
250g Dronningsjokolade
250g smør (jeg bruker meierismør)

4 eggeplommer
4 hele egg
100g sukker

50 g hvetemel

Smelt smøret og rør inn sjokoladen i biter, på middels varme og under stadig omrøring. Sett tilside når alt er smeltet og blandet godt.
Rør (!), ikke visp eller pisk, eggene og sukkeret i en stor bolle.
Bland inn sjokolade- og smørblandingen og rør forsiktig, ingen visping.
Sikt inn hvetemel og bland godt.

Fordel i porsjonsformer (i dag ble det hele 14 porsjoner ut av min røre, men det avhenger jo av hvor mye du har i hver form), og sett i varm ovn på 200°C og stek i 7-10 minutter til toppen "henger sammen", helst uten å sprekke. Fondanten skal være fast utenpå og rennende inni.
Server gjerne med vaniljeis. Nam.

fredag 20. juli 2012

Comeback.Det er sjeldent planlagt når jeg tar meg en god pause fra bloggen. Det bare blir sånn.
Og sånn ble det visst nå med nesten to uker siden forrige innlegg. Mye jobbing, en aldri så liten avstikker til Gøteborg og generelt fullt program har satt bloggingen litt i andre rekke, men nå har jeg nesten ferie! Og da skal man jo rekke alt mulig... kanskje jeg rekker litt mer blogging også:)


Flerfoldige timer tilbringes på kontoret, og nå er det blitt enda litt mer ordnings her siden sist jeg viste frem den nye løsningen. Mitt gamle skrivebord fra jenterommet har blitt "pakkebord" og fått noen strøk av den elskede sursøte gulfargen: 10235 Sommersol (Jotun Sens 30).
Hay er jo en ny favoritt, og da jeg hentet en pute jeg hadde bestilt (også fra Hay...) på Nr9 her i byen, ble den fine brevordneren med hjem. Digger den! (Finnes i to størrelser, dette er den minste, A5).
Den fine notatboken fant jeg på Lagerhaus i Gøteborg. Natur og neon er still going strong hos meg!
Jo! Også har jeg "pimpet" snorene på persiennene våre med plastperler ala lufteluketrikset. Ganske fornøyd med den ideen!

Nå skal jeg straks gjøre meg klar for en kveld i naboby Tønsberg... Ylvis 4 står på plakaten - håper jeg er støl i magen i morgen :D

JO! Også fant jeg nettopp ut at jeg er med i finalen i NIBs Friminutt-utfordring! Hurra! Blir selvsagt veldig glad om du vil stemme på meg. Det kan du gjøre her.

søndag 8. juli 2012

Friminutt.


Fin utfordring fra de flinkeste NIB-jenter: Friminutt.
Noen minutter på rumpa, beina høyt, noe å drikke, puste litt med magen.

Ikke alltid like lett, men ikke desto mindre viktig.
Hammocken min er et fint sted å holde friminutt. Sparke av seg treskoa, spise jordbær og lakke negler. Blant puter og vattepper.Ta deg et friminutt, og nyt det!

torsdag 5. juli 2012

Dagens funn...


 ... har ingenting med dette bildet å gjøre. Ville bare vise frem den fine sennepsfargede voksduken min. Den er så kul! Og dagens middag: enkelt og raskt i varmen med cole slaw, avokado, tomat, mozarella, oliven og pinjekjerner. Og spekeskinke. Nam.


...  her! Er den ikke kul?! Heftig arbeidslampe som jeg tipper kommer til å havne i utestua.


... strengt tatt ikke et funn jeg har gjort selv, men av supergreie Camilla, som tenkte på meg da hun ikke hadde plass til å beholde dette lille skapet selv. Litt vanskelig å fange fargen i ettermiddagssol, men det dukker nok opp på en vegg i nærheten snart, og da skal jeg selvsagt vise det frem!
Igjen, tusen takk, Camilla!


... også denne da! Perfekt for to ølhunder som vi her i Fjeldborgen vel kan sies å være... Genial å bære opp og ned fra kjelleren.
Nå skal jeg ut i sommeren igjen :) Må nyte den mens den er her!

søndag 1. juli 2012

Roser og ugress?


Noen synes kanskje jeg har bedene mine fulle av ugress... men jeg synes de er akkurat slik de skal. Geiterams og roser er en fin kombinasjon, synes jeg. Fargene stemmer perfekt.

Til tross for vanskelig snekkervær, har Fjeldborgmannen tilbragt flerfoldige timer i utestua i dag, og han er nesten i mål med rupanelen innvendig. Det blir så fint! Nå håper vi på godvær, sånn at han får gjort seg helt ferdig, og vi kan begynne å male ;)

Fin søndag!