onsdag 31. august 2011

Fargeeksplosjon på Epla


NÅ ligger det masse nytt på Epla!
I går var Epla under oppgradering og jeg fikk ikke lagt inn en eneste vare.

Det går fremdeles i kombinasjonen retrostoff/nye stoffer, og jeg begrenser ikke akkurat fargebruken selv om det nesten er høst. Det er jo nå fremover vi virkelig trenger farger?!
Madicken er med der det skjer. Jeg har fotografert produktene med veldig søtt selskap...


 
Bordbrikker er et av de nye produktene som allerede har funnet veien inn på Epla. Jeg MÅ sy noen til meg selv også! De er fine! Nye produkter kommer til ettersom jeg selv har et behov, og disse har jeg absolutt behov for. Gjør hverdagsmåltidene til en liten fest!
Rosa, gule og lilla serier er også på vei... De gule og lilla får lommer til bestikk på høyre side istedenfor glassbrikke.

Sola skinner i Sandefjord i dag, og jeg gleder meg til å gå ut i den siste augustdagen for å møte en kjær bloggvenninne. Herlig!

Fin siste augustdag til deg også!

mandag 29. august 2011

Lampekupp og eplemost
Lampekupp? Jepp (3900 kr i avslag er ganske vilt?)
Denne kunne vi bare ikke motstå. Eleanor Home sine lamper har jeg hatt på liker-lista mi i mange år, så at det har dukket opp en skjønnhet i sort her i Fjeldborgen, er ikke helt uventet (sett bort fra at vi ALDRI hadde tatt oss råd ved full pris).
Nå må vi bare bli enige om hvor den skal henge. Denne kan faktisk kobles både ute og inne, så her er det mange valgmuligheter. Oppdatering følger når lampa lyser!


Saftprosjektet mitt fra i går, gikk for øvrig helt strålende! Nesten tre liter deilig eplemost står nå på kjøla. Hver flaske har forskjellig farge på innholdet, etter når i prosessen den er tappet. Artig.
Og helt vanvittig god. Mmmmmm! 
Bortsett fra at det tok grådig lang tid, var det såre enkelt: jeg delte eplene i fire, uten å fjerne noenting, puttet dem i sila i saftkjelen, helte på en passende mengde sukker og satte sila og dampdelen på en kjele med kokende vann. Slik stod den og dampet og peste i to-tre timer, før det begynte å bli noe greie på renningen. Totalt tror jeg det tok nesten fire timer, så vi måtte bestille sushi, siden komfyren var for opptatt til å lages middag på. Veldig leit, da.

I morgen oppdaterer jeg antagelig Eplasjappa med en hel liten gjeng puter, samt et nytt Fjeldborgprodukt som jeg i grunnen er ganske fornøyd med. Vent og se!

søndag 28. august 2011

Eplesøndag


Annethvert år har vi masse epler på treet vårt. I år er det ikke epleår, men allikevel nok til å lage litt av hvert. I skrivende øyeblikk tester jeg ut eplesafting i saftkokeren (det går ikke akkurat strålende), og jeg har bakt nydelige eplemuffins med utgangspunkt i en Nigella-oppskrift, som er noe modifisert av meg.
Her kommer oppskriften:

Eple & kanel muffins

5 hageepler, skrelt og kuttet i småbiter
75 g mandler, grovhakket
2 egg
125 g sukker
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
250 g mel
1 dl olje (feks raps eller solsikke)
1 dl tyrkisk yoghurt
ca 0,5 dl honning


Varm ovnen til 200 grader, og gjør klart muffinsbrett med plass til 12 muffins (jeg putter alltid papirformer oppi muffinsformen).
Skrell og skjær epler og hakk mandlene, det er dette som tar tid, så greit å ha det klart.
Visp sammen egg, sukker, olje, yoghurt og honning i en bolle. I en annen bolle blander du mel, vaniljesukker, bakepulver, halvparten av mandlene og 1 ts kanel.
I en skål har du resten av mandlene, 4 ts sukker og 1 ts kanel. Dette skal drysses på toppen til slutt.

Bland det tørre i det våte, og vend inn eplebitene. Ha over i formene og dryss mandel/kanel/sukkerblandingen på til slutt.
Stekes på 200 grader i 20 minutter, avkjøles i 5 minutter før de haes over på rist. Smaker fantastisk!


God eplesøndag!

onsdag 24. august 2011

Den lille sorte...


... doen...

Ja, vi har sort do! Både gulv, tak og vegger er sort. Døra er malt med tavlemaling på innsiden, mens dør og vinduslister er holdt hvite.
Lampeledning og stor pære fra Clas (det er to stk, men det synes visst ikke på bildene) og rundt speil fra IKEA. Det runde speilet gjør noe med boksfølelsen i et rom som er såpass lite (og i tillegg sort!).
Hylla med knagger (Clas) er drivved funnet tidlig i sommer, og dorullholderen er helt enkelt to s-kroker som holder en pinne på tvers, festet i bladholderen (må jo ha lesestoff på do).
Det skal sies at det ikke er lett å fotografere dette rommet!


Disse fantastiske kortene fant jeg i postkassa i dag. Bestilt fra Katrine Kalleklev. Sjekk utvalget hennes, fine greier altså! Sammen med rosa washi tape henger et par av dem allerede på do.

Hvis du vil se mer sort (kanskje ikke så helsort som hos meg:), kan du ta en titt inn til Sukkertøy for øyet! 
Fin kveld!

tirsdag 23. august 2011

Kantarell + oppskrift


Det er visst skikkelig bra forhold for å plukke sopp nå. Jeg er egentlig glad i plukking generelt, men sopp har jeg ikke hatt spesielt mye hell med. Har ikke funnet de der fine hemmelige stedene ennå...
Flaks jeg har en tante som har en haug med sånne fine hemmelige steder, og en nese som er utviklet for å snuse seg frem til kantarell i alle former. På lørdag stakk hun nemlig innom en med en kilo kantarell, som hun kunne avse. Heldige oss! (Glemte selvsagt å avbilde det lille lasset, før jeg var i ferd med forvelling og frysing av det jeg ikke brukte i maten den kvelden...)


Om du har nese for kantareller selv, kan du teste min kantarellform (ingen hemlis at jeg digger mat i form!):

Du trenger (til 2x2 eller 1x4):
  • Omtrent 250-300 gram bacon (jeg brukte en meget lite økonomisk variant av flesk denne gangen, og det ble godt, men det er bedre med bacon), i små biter
  • 6-10 poteter i skiver
  • 2-3 sjalottløk, finhakket
  • 200-300 gram kantareller
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • Gjerne friske urter, feks timian, rosmarin og/eller bladpersille
  • Meierismør til steking
  • Maldon og pepper
  • 1 beger kremfløte
  • Revet ost på toppen (jeg bruker Jarlsberg)
Rens og del sopp i passende biter, og forvell i min. fem minutter (til all veske er absorbert), ha i smør, sjalottløk og hvitløk og surr til alt er blankt og lekkert.
Stek baconet gyldent og bland med sopp og løk, smak til med salt og pepper (forsiktig med saltet om du bruker bacon).
Legg halvparten av de skivede potetene i bunnen av en smurt ildfast form, ha på litt salt og pepper og legg på sopp, løk og baconblandingen, gjerne finhakkede urter.
Legg resten av potetene på toppen, dryss med litt salt og pepper, hell på fløte og ha en passende mengde ost på toppen.

Sett inn i varm ovn (ca 220 grader) i omtrent en halv time. Server med en grønn salat med frisk dressing av en halv sitron, god olivenolje og salt og pepper. Lyst surdeigsbrød med godt smør og rødvin (gjerne en ripasso) gjør måltidet komplett.

God fornøyelse!

søndag 21. august 2011

Stue med knall


Vi har slått til og kjøpt oss kombinert 29 og 30 års bursdagsobjektiv til mr Nikon. En gave fra oss til oss, som begge har masse glede av. Fin løsning, synes vi.
Valget falt denne gangen på Sigma 24 mm 1:1.8, og i helgen har vi fått testet det ut. Jeg har overraskende nok tatt interiørbilder, mens Fjeldborgmannen har tatt bilder av korn, lyng og vann. Fornøyde er vi iallefall!

Med noen nye lopper i hus kom det endelig til en liten oppfriskning i sofakroken. Her er det ikke høsten ennå, det er sikkert og visst! Heller knald på farverne, som de sier i Danmark.
De fine heklede kleshengerne fant jeg på et midt-i-uka-loppis, og falt pladask. En ting til ble med hjem, men den sparer jeg til neste"Loppedilla" på NIB (tusen takk for søte kommentarer på innlegget mitt!).

Riktig god ukestart, alle i hopa!


onsdag 17. august 2011

Kjøkkennytt


Sånn!
Litt nytt kjøkken ble det nå på tampen av sommeren, med ny/gammel lampe (som jeg var så heldig å vinne HER) i perfekt lyseblå, samt den fine kopphylla som Fjeldborgmannen har laget. Veldig glad for begge deler!
I skrivende øyeblikk er selvsamme mann ute og snekrer på den etterhvert så berømte utestua, som vi kanskje får brukt litt i høst? SNART skal jeg vise noen bilder av progresjonen...

Nå skal jeg ta meg en liten bloggrunde, prøver å skjerpe meg på kommentering og bli flinkere, men det er neimen ikke lett. Hatten av for dere som alltid tar dere tid til å legge igjen noen ord!

Ha en fin kveld!

mandag 15. august 2011

"Hverdagshelg"


Når en har hatt ferie i nesten fire uker, for deretter å vende tilbake til hverdagen, blir helgen så innmari kjærkommen igjen. Hverdagshelg er en fin følelse!
Min hverdagshelg startet med hårklipp (litt impulsivt valgte jeg en kortere variant denne gangen, og ble kjempefornøyd. Forandring er gøy og det er jo bare hår!), fortsatte med bittelitt shopping, slaraffenliv på terrassen med nytt Bolig Magasinet, hvitvin og ny neglelakk, videre etterfulgt av nydelig grillet salmalaks og kamskjell med fenikkelsalat, smørstekt blomkål og potetpuré. Anbefales!


Søndagen startet fint med kaffe i to av våre nå ti (!) manokopper og digital konsert med Kaizers fra Øyafestivalen. Fjeldborgmannen har et par år som blodfan på samvittigheten, og selv om lidenskapen til dette jærske orkester ikke er like stor lenger, har han fremdeles stor glede av musikken deres. Så stor at han nå helt seriøst vurderer å takke ja til et pumpeorgel vi er tilbudt... Spørsmålet er bare hvor vi skal ha det. Det er nemlig ganske stort. Foreløpig er (den ennå ikke ferdige) utestua det heteste alternativet.
Hva har Kaizers Orchestra med geiter å gjøre? Ikke så mye. Etter at vi hadde hørt det nye albumet dro vi på tur. På tur til Foldvik så vi geiter, og geiter er kule og ganske fotogene. Nemlig.


Kaniner er veldig myke og liker å stikke snutene sine både her og der. Gutter er gutter, selv om de er ganske store. Fjeldborgmannen veier minst i de fleste sammenhenger, og det er altså han som svever høyest i grønn t-skjorte.
Nå er helgen over, og jeg lurer på om det er på tide å sy litt igjen. Tror det. Det regner jo.

Ha en fin mandag, godtfolk!

fredag 12. august 2011

Papirklipp - mini DIYNår man er glad i å spare på papir og tapet, er det fint å bruke restene til noe. Et slikt sirkelbilde har jeg hatt god lyst til å lage lenge. Husker ikke hvor jeg så et lignende første gang, tror kanskje det var i danske Bolig Magasinet, og siden har de dukket opp her og der med jevne mellomrom. Nå også hos meg.
Jeg har brukt ringen på et norgesglass som mal, blyant, saks, en ramme med størrelse 30x40 (ca A3), et hvitt ark i samme størrelse som rammen og limstift.
Hvor mange sirkler du trenger, avhenger jo av størrelsen på rammen/ønsket størrelse på bildet ditt, men jeg har nok omtrent klippet 45-50 sirkler. Når det er gjort, er det bare å starte ytterst og lime seg innover. Moroa er jo egentlig å velge hvilke mønstre som skal få være ved siden av hverandre...
I barnehagen laget jeg en variant, der de minstes rundrabbel ble samlet til ett kjempestort bilde. Fint det også, og en god måte å vise frem mange tegninger på en gang på.


onsdag 10. august 2011

Hyllegal kakebaker


Siden jeg har fått ny hylle over kjøkkenbenken, ble det en tallerkenhylle "til overs". Perfekt til alt plastserviset mitt fra Rice, og med en liten ommøblering, fjerning av en mindre hylle og maling av skufferiet, ble også denne veggen litt ny (den lille hylla som er fjernet har selvsagt fått både ny farge og plassering...). Digger den deilige tyggisfargen, den gir et skikkelig kick! Fargen er fra Flügger og heter 1435.
I anledning min födelsedag bakte jeg for første gang daimiskake. Intet mindre enn en stor suksess, som jeg garantert kommer til å gjenta. Skikkelig god kake.
Oppskriften fant jeg på Passion for baking. Fine oppskrifter der forøvrig.

Ha en trivelig onsdagskveld!

tirsdag 9. august 2011

Hyllevarmt


Først og fremst, tusen takk for alle de koselige bursdagsgratulasjonene! Dere er knall.

Ellers er det mildt sagt hyllevarmt (men ingen hyllevarmere i denne hylla!) på kjøkkenet om dagen. Jeg flytter rundt på kopper, skåler og tallerkener og har innviet den nye kjøkkenhylla til gagns. Har det som plomma i egget når jeg kan sette bruksting på plass i åpne hyller. Jaja...
Den flinke Fjeldborgmannen har snekret den av hylleplater (fra Biltema), etter mine anvisninger og mål. Øverst er det plass til fat, også er det altså fem hyller til kopper og kar. Jeg har svingt meg med bengalackmalekosten, og må si meg strålende fornøyd med resultatet. Endelig har jeg plass til alle mumikoppene, i tillegg til manogjengen. Så tilfreds.

Den gule ledningen vi kjøpte til vår nye kjøkkenlampe ble for knæsj, så den må vi bytte til en sort en (i nabobyen). Ergo tar det litt lenger tid å få på plass den nye lampa. Skikkelig kjipt for en utålmodig sjel. Håper jeg kan vise bilder av hele kjøkkenet med ny lampe til helgen!

Det fine hjertet i betong med kopp ble kjøpt på julemarked i fjor, vannkokeren er fra Dualit, betonglampen Edison/Tove Adman er kjøpt på nr9, og K´en er det hussnekkeren som har laget.

søndag 7. august 2011

Min dag


Jepp, i dag har det vært min dag. Tjuvstartet i går med fine jenter, reker, hytte og hav, og fortsatte festen i dag med familie, kaker og kaffe. Aller helst ville vi sitte ute, men 14 grader og regn fristet lite, så jeg dekket inne med lys og blomster istedet.
Ikke ille å fylle 29 når man får en bunke Kähler, masse deilig vin og boblevann, bok, balje til bobler på terrassen, norske kroner og gavekort i favorittbutikken. Heldige meg!

Ferien er over for denne gang, og det skal bli rart å vende tilbake til hverdagen igjen. Må kanskje prøve å komme meg i seng før klokka to (typisk oss å snu døgnet sånn på slutten av ferien...)?

God natt!