lørdag 9. juli 2011

Fjeldborgsk fiskesuppe


I fjor sommer lovet jeg bort oppskrift på fiskesuppen min. Oops. Nå har jeg laget sommerens første fiskesuppe og den ble like god som fjorårets. Dessuten holder den til middag to ganger her i huset.  

Oppskriften:

5 poteter
3 gulrøtter
1 pastinakk
1 bit sellerirot
1 persillerot
2 søtpoteter
3 fedd fersk hvitløk
3-4 sjalottløk
2 stilker vårløk eller en bit purre
Meierismør
Omtrent 5 dl hvitvin eller som i mitt tilfelle en rest prosecco
Ca 1,5 l vann
Thai fiskesaus
Østersaus
Fiskefond
1 beger kremfløte
Pepper 
Bladpersille

Hvit fisk, f.eks. torskefilét (i biter)
(jeg bruker opptint frossen fisk, da budsjettet ikke tillater utskeielsen fersk fisk innebærer her på østlandet)
Blåskjell
(gjerne ferske, men sånne i lake fungerer fint
Reker
(gjerne ferske, men en boks i lake funker det også)
Crabsticks 
Eventuelt noen kamskjell 

Skrell og skjær grønnsaker i passende små terninger/biter. Hakk hvitløk og sjalottløk, og surr dette i en god slump meierismør. Når løken er blank, har du i resten av grønnsakene (bortsett fra purre/vårløk) og surrer i vei. Hell på vann og hvitvin/musserende når grønnsakene begynner å ta litt farge. Tilsett fiskesaus, fiskefond og østersaus. (Det skal ikke være nødvendig med salt).
Nå skal dette koke og sette seg til grønnsakene er nesten helt møre. 
Ha i purre/vårløk og fløte, og deretter fiskematen helt mot slutten, husk at den bare skal trekke, ellers blir det seigt og ekkelt (reker helt til slutt!). Smak til med pepper og finhakket bladpersille.
Serveres med focaccia eller landbrød, og gjerne en klatt aioli. Nam!
 

4 kommentarer:

  1. Åhh så gott med fisksoppa!!! Ha en fin dag/ Johanna

    SvarSlett
  2. Det er luksus med å bo i Nordnorge gitt - fisk og sjømat koster ikke stort :)
    Helt andre priser enn man er blitt vant med i hovedstaden!

    Lørdagsklem fra meg

    SvarSlett
  3. Den fiskesuppen skal jeg prøve, såg nydelig ut! :) Liker veldig godt kjøleskapet som har fått plass ute! ;)

    Klem

    Sybell Agathe

    SvarSlett
  4. Låter jättegott! Fin fina bilder!
    Annelie

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)