mandag 28. februar 2011

NR. 1 INSPIRASJON

 
Å få være fineste Jeanette sin Nr.1, gav meg røde roser i kinnene for et lite stykke tid siden.
Jeg ble så glad! Desto mer betydde det at den kom nettopp fra henne, som jeg stadig sender en god tanke, selv om vi egentlig ikke kjenner hverandre så godt. Sånn er det heldigvis noen ganger, at man møter jenter man instinktivt føler et søsterskap med. Takk FRYD + DESIGN!
 
 
 Nå er det min tur til å sende utmerkelsen videre, noe som har vist seg å ikke være så lett! Det finnes så mange fantastisk inspirerende blogger der ute, som gir meg den gode følelsen når jeg "stikker innom". Valget har falt på en blogg som for øyeblikket er tilsynelatende forstoppet. Noe som er synd og skam, for denne dama har inspirert meg i lange tider med sin fantastiske teft. Rett og slett en av mine aller første "blogg-forelskelser", dette:Fans har sikkert kjent igjen bildene for lengst. Det er selvfølgelig Kardemomme jeg velger meg. Disse bildene representerer bare et lite knippe av alt det nydelige som befinner seg i  
Min favoritt... som gir meg lyst til å sy, male, gjenbruke og fikse. Takk for all uvurdelig inspirasjon og dine koselige kommentarer. Evnen til å se en skatt, sette den sammen med en annen skatt, mikse farger og spre god stemning gjennom bildene sine, er ikke alle forunt. Men er det noen som har disse egenskapene intakt, så er det "Kardemomme".
 
Nå håper jeg ikke kjæreste Kardemomme føler et altfor stort press, men det er jo synd om denne utmerkelsen stopper her... 
Her ligger reisen den har vært på hittils.

søndag 27. februar 2011

Søndagsmat

I dag ramler jeg innom med en oppskrift på chili con carne. Perfekt søndagsmat, også fordi den er knallgod dagen etter, og det er digg å ha ferdig middag på en mandag...
Oppskriften er i utgangspunktet Jamie Oliver sin, men etterhvert er den videreutviklet av meg.

Til 2 voksne (sultne) personer som vil ha middagen klar også på mandag, trenger du:

omtrent 600 g karbonadedeig
1 stor gul løk, grovhakket
3-4 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, finhakket
olje til steking
litt sukker
salt
1 god teskje chilipulver
1 1/2 teskje spisskummen
1/2 teskje korianderfrø/pulver
ca 1 spiseskje godt kakaopulver eller noen biter mørk sjokolade
1 god teskje kanel
2 bokser grovhakkete hermetiske tomater
1 boks brune bønner/grytebønner
1 liten boks tomatpuré
noen soltørkede tomater i olje, kjørt til puré med feks stavmikser
ca 1 1/2 dl vann
frisk koriander

Ris, guacamole, rømme, yoghurt naturell og varme nachos er godt til.

Start med å hakke og kutte det som skal hakkes og kuttes. Greit å ha alt klart.
Stek løk og hvitløk blankt i litt olje og strø på litt sukker. Ha deretter i chili, chilipulver, spisskummen og korianderpulver og bland godt. Ha evt i litt mer olje om det blir tørt.
Nå kan du ha i karbonadedeigen og brune denne i krydder- og løkblandingen.
Så er det dags for tomatboksene og begge puréene, samt kakao og kanel. Ha i passe mengde vann og litt salt.
Det er lurt å legge et matpapir mellom lokket og panna når retten nå skal koke og godgjøre seg. Da tykner den nemlig utmerket.
La alt stå og godgjøre seg på lav varme så lenge som du har tid til, og minimum en halv time.
I mellomtiden lager du guacamole, koker ris og varmer nachos. Som regel rekker jeg å rydde kjøkkenet også, mens maten koker seg ferdig.
Til slutt har jeg i bønnene (som det er lurt å skylle først), smaker til med mer salt og drysser frisk koriander over, åpner to pils og nyter!

Dagen etter bruker vi ofte å variere med å fylle den oppvarmede chilien i tortillas, og ha på ost, mais, rømme og guacamole, så blir den litt "ny".

Denne maten lagde jeg forrige søndag... I dag har vi bestilt take-away. Fra restauranten Chili! 
Sløv søndag ønskes til deg som titter innom!

torsdag 24. februar 2011

Settekasse eller pumpeorgel?

På lørdag var jeg i den nye bruktbutikken i Stokke, en stor butikk med både møbler, pumpeorgel, vafler og ellers masse potensiale. Mannen ville helst ha pumpeorgelet til 3500 kr (han har et på grensa til ekstremt nerdete, forhold til Kaizers Orchestra), men jeg trakk oss levende ut av det hele med en settekasse, et stort norgesglass og litt broderigarn (!), til den runde sum av 47 kroner.
Ved nærmere ettertanke har jeg ikke behov (hm, hvem har egentlig behov for en settekasse?) for settekasse på vegg, det ble liksom feil. Så jeg har settekasse på salongbord. Det ble riktig. Og medførte litt møblings og puteutskifting. Var plutselig lei av lilla i stor dose!
Trenger å sy noen nye puter til meg selv, så det får bli neste ukes prosjekt. I morgen drar jeg nemlig på en bitteliten ferietur til den fineste byen, for å henge med de fineste jentene. Gleder meg!

søndag 20. februar 2011

Ordning & reda

Iskald, klar og særdeles solrik søndag er tilbragt sammen med nyinnkjøpte plastbokser fra IKEA ("Samla"), vaskebøtte, støvsuger, og selvfølgelig nysgjerrigpus. Forrige søndag var det kjøkkenet som gikk til pers, og i dag stod benken i stua på plakaten.

Benken ble bygget (av oss) samtidig som vi pusset og malte i stua, og er i tillegg til å fungere som sittebenk, en helt genial oppbevaringsbenk. Den rommer så mye, at jeg ikke visste helt hva som befant seg der da jeg satte i gang tømmingen...

... Nå rommer den blant annet duker, "barkurv", lys, servietter, ekstra bestikk, etasjefat ++. Meget fornøyd med dagens innsats.

Dessuten fikk jeg endelig ut fingeren til å tapetsere dette &-tegnet. Noe jeg har tenkt på leeeenge. Gult ER kult.

Og jeg gir meg ikke nå! Turen til IKEA resulterte også i ny oppbevaring til kontoret/syrommet, så nå skal vi skru og mekke litt oppe i 2. etasje resten av kvelden.  
Ordnung muss sein!
Fin søndagskveld til deg, med eller uten ordnings.

Rullgardinene i spisestua er fra KID og bokhyllene heter Bestå (IKEA).

lørdag 19. februar 2011

Hadde ikke sagt nei takk til...

... et bilde av Gitte Brandt...


 ... et par støvletter,

... eller en clutch fra Swedish Hasbeens...


...denne jakka fra Bonnie and Buttermilk...

... eller armbåndet i skinn fra Kjær og Schmelings butikk på Epla (akkurat dette ligger faktisk i handlekurven). 
Noen lørdagskveldønsker her altså. 
Mens mannen min lager mat til meg, sitter jeg og surfer etter pene ting. Har det godt, ja. 
Fin nok lørdagskveld som den er. 
Håper din er like fin!

onsdag 16. februar 2011

Knapper og glansbilder

Posten bringer stadig vekk pakker med mitt navn på. Ikke dumt, altså. I går og i dag har det landet både stoff (kjøpt på Ebay) som får hjertet til å banke litt ekstra hardt, og skilt fra Ramsign i Fjeldborgen.
Jeg var jo så heldig å få lodde ut et slikt skilt rett før jul, og dermed vanket det jammen ett på meg også. Nå er det altså offisielt at vi har tatt hverandres etternavn... skjemaene er ikke sendt inn riktignok, men nå som det står nytt navn på døra, klarer vi kanskje å somle oss til det (vi har jo bare vært gift i ett år og 8 mnd... kremt).

Har lekt litt med tapet og florabilder, og er nesten forelska i kombinasjonen. Dessuten er det gøy (og noe vanskelig) å sy i papir. Skal lete opp noen fine rammer i bruktbutikken og sende spraymalingsmesteren ut i bua, så de får knall innramming også.

Knapper er i grunnen ikke det jeg har mest av. MEN jeg liker knapper, og skulle gjerne hatt fler. Hos Perlehuset har de enorme mengder knapper, og til butikken hører det også en blogg, nemlig Perleposten. Skulle du også ønske deg flere knapper, så har 
Perleposten et snedig knappegalleriprosjekt gående, 
hvor du kan vise hva du oppbevarer knappene dine i, og være med i trekningen av et knappegavekort på hele 1000,-!
Jeg skal iallefall være med...


PS. Flinkeste mannen har laget ny header til meg. Er så fornøyd!

søndag 13. februar 2011

Mor sin dag i dag


Så er jeg tilbake etter en hektisk uke. 
Det har vært fint med helg, altså. Slappe av i sofaen med Knausgård (godt inne i bind 5 nå), vaske litt hus, rydde litt kjøkkenskuffer, vaske klær, bake kake og lage masse morsdagsmiddag har vært fint.


Jeg trenger å komme ajour før en ny uke, særlig når den foregående har vært litt sånn hulter til bulter. Blir stressa av å ha det rotete og skittent rundt meg, så en sånn rydde-og-vaske-helg kan være helt prima for meg...


I dag var altså min mamma (som selvfølgelig er verdens beste) og lillesøster invitert på middag, og jeg har kost meg på kjøkkenet med å lage blant annet fløtegratinerte poteter. Eeeelsker fløtegratinerte, og liker spesielt godt å bruke rivjernet jeg har til Kitchen Aiden til dette. Da blir det
tynne, jevne skiver av potet og fint revet løk.

Oppskrift?
Til fire:
10 poteter, skrelt og i tynne skiver
3-4 fedd hvitløk, finhakket
4 sjalottløk, hakket
salt og pepper
fløte (minimum ett beger)
jarlsbergost

Jeg pleier å blande alle ingrediensene (unntatt osten), men det går jo fint å legge dem lagvis også. Strø osten på toppen og sett i varm ovn, ca 230 grader i omtrent 45 minutter. Det kan være lurt å justere med litt aluminiumsfolie på, om osten begynner å bli veldig ferdig før resten.

Dessuten lagde jeg denne sausen, som virkelig kan anbefales! Supergod, så neste gang skal jeg doble oppskriften...

God ukestart til deg som titter innom, håper du har kost deg i dag, enten som mor eller datter eller sønn!

mandag 7. februar 2011

NIB konkurranse: oppbevaring

Litt sånn i siste liten hiver jeg meg med i NIB sin oppbevaringskonkurranse. Jeg har vist frem hylla i sykroken endel ganger tidligere, men det er nok bare fordi jeg er så fornøyd med den. Den var helt gratis og den fungerer helt utmerket!


Her har jeg knapper og glansbilder, noen bøker, litt stoffer, perler, sikkerhetsnåler, merkelapper, kort, bånd og så videre. Gamle og nye bokser og glass i skjønn forening. Slik jeg liker det.

En spoleboks er veldig lurt (denne er kjøpt hos Stoff og Stil). Orden i sysakene!


Litt resirkulering av disse bildene av (øl)papirkassa (som forøvrig også var helt gratis). Se her om du vil til det opprinnelige innlegget. Denne ideen er jeg godt fornøyd med, både funksjonell og fin. Er det ikke det vi alltid streber etter:)?Også må jeg bare vise frem siste skudd på oppbevaringsposestammen, nemlig denne som er ekstra rommelig. Sånne poser får jeg ikke for mange av! Også er de gøy å sy. Viktig.

Oioi, nå meg jeg skynde meg, skal jeg rekke fristen klokka 21.00! Ha en fin aften!

søndag 6. februar 2011

Hals på et blunk

Hals på et blunk fra Pickles, er virkelig gjort på et blunk. Og den er så vanvittig myk og god, har i grunn hatt den på siden fredag kveld. Har som vanlig ikke fulgt mønsteret til punkt og prikke, men sydd den sammen motsatt vei (vrangborden skulle egentlig vært stående). Syns det ble fint.
"Koneblomster" (primula) er kommet i hus og jeg brukte litt av kvelden i går på å sy et stjerneskjerf med det nye Libertystoffet. Havner på Epla om kort tid!

Her er det rolig søndag, har lest masse og nå blir det litt mer symaskin på meg:) Fin søndag!

Hehe, det stemmer, Primula er det jo jeg har kjøpt! Jeg hadde bare bestemt meg for at det var petunia:) 
Takk, oppmerksomme lesere!

onsdag 2. februar 2011

Mer gult og rosa

I dag har jeg fått levering fra Pickles. Nyyydelig garn i rosa "sukkerspinn" og en slags korallfarge, som jeg skal blande og strikke hals av (på tjukke pinner). Det er altså ikke bare huset som er i ferd med å få en rosa overhaling, men også meg...
Rosa tulipaner er knallbillig på Rema1000 (29,- for sju stk), og de fine stoffene har dalt ned i postpakker den siste tida. Det øverste (gult og rosa) fikk jeg tak i på halv pris hos barnigjen.no, og det nederste (Libertystoffet) har jeg shoppa på Ebay. Noen nye grå stjerneskjerf er dermed i anmars...
Nå gleder jeg meg til å strikke, med eller uten katt på bordet.
Ha en finfin kveld alleihopa.