fredag 12. mars 2010

Fredagskosen

Liker i grunn tradisjonell norsk mat særs godt. I dag har vi spist koteletter med brun saus og tyttebær og erter, rødkål og kokte poteter. Mmm! Til dessert flesket jeg til med gulrotkake, som jeg om jeg må si det selv, er veldig god på! Skikkelig fredagskos i stua altså. Tenkte jeg skulle dele oppskriften:)
Ingrids Gulrotkake:
  • 4 egg
  • 3 dl sukker
Piskes til luftig, lys eggedosis.

  • 4-5 dl finrevet gulrot (tilsvarer ca. 5 gulrøtter, men dette avhenger jo av størrelsen på gulrota)
  • 1.5 dl solsikkeolje
Blandes sammen med eggedosisen.

  • 3 dl hvetemel
  • 2 reale teskjeer natron
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 2 teskjeer kanel
  • 1 teskje salt
Blandes sammen, og haes deretter sammen med det våte. Jeg bruker Kitchen Aiden når jeg lager denne kaka, og får brukt den optimalt:) River gulrøtter, pisker eggedosis og blander alt sammen til slutt.

Så skal kaka i smurt springform på 24 cm, inn i 190 grader varm ovn. Der skal den stå i ca 40 minutter, vær obs på at du ikke smeller igjen døra hvis du har vært inn og kikket i ovnen, da kan kaka falle helt sammen.

Jeg lager glasur av:
  • 1 pk kremost, i dag ble det Philadelphia, men Tine kremost med mandarin og ananas er også god.
  • Ca 125 g melis
  • Litt vaniljesukker
Dette mikser jeg sammen til en slags luftig krem med håndmikser, melisen justerer jeg underveis til konsistens og smak er god. Det er veldig godt med friske blåbær oppå!

En kopp med ranunkler smaker også godt til. Hihi. Ranunkler er bare de vakreste! Også minner jeg om gi-bort-konkurransen min i forrige innlegg:)
God fredag!

8 kommentarer:

  1. så veldig deilig ut!
    Så herlig å se at det kommer repotasje i R.o.o.m 123 av huset ditt...gleder meg!

    Ha en fin helg..
    klem

    SvarSlett
  2. Du tar alltid så fine bilder :) GOOD fredag til deg og dine!!

    SvarSlett
  3. Den oppskriften skal jammen testes ut! På bloggen min ligger en award til deg!

    God helg fra
    Miss Monday

    SvarSlett
  4. Hei.
    Nå har jeg sittet å kost meg gjennom mange av dine innlegg nedover her.
    Liker stilen din og alle de fine bildene du tar. Likte spes. godt spiseplassen hos dere. Er det ei Oslolampe jeg ser føtterne på ved spisestua, den står øverst på ønskelista mi...ønske, ønske.
    Ranunkler er bare det fineste <3

    Ønsker deg ei fin helg.

    SvarSlett
  5. Mmm...det ser gott ut, och dom är jätte fina bilder också:)
    ha en trevlig helg!
    kram annaleena

    SvarSlett
  6. Hei Ingrid
    Tusen takk for oppskriften! Har i grunnen aldri funnet noen god gulrotkake-oppskrift, så nå skal jeg prøve meg på din oppskrift. Kanskje det blir Ingrids gulrotkake på søndag.
    Ha en flott dag i solrik by!
    Klem Kaspara

    SvarSlett
  7. som forandring kan jeg anbefale å bruke time kremost pepper i steden for kremost naturell i fyllet :) smaker himmelsk på gulrotkake!

    SvarSlett
  8. Så nydelige og fine bilder du tar! FIn blogg som jeg skal tilbake til.

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)