torsdag 28. april 2011

Våren, den er en klisje...



... men hva gjør vel det?
Takk for fine kommentarer på loppeinnlegget hos NIB! Det er spennende å "gjesteskrive".
Denne uka har virkelig flydd! Våren er så veldig tilstede, og tid til å blogge, er det visst ikke så mye av akkurat nå.
Som dere ser er kirsebærblomstene sprunget ut inne i stua, og på gulvet står kommodeprosjektet mitt. Den blir så fin, og jeg gleder meg til å vise frem! Mye som er sånn nesten-ferdig nå, håper mesteparten blir ferdig-ferdig i løpet av helgen...

Knall helg til deg!

tirsdag 26. april 2011

Silkesvarten


Ingen bilder fra nesten-ferdig-hall i dag, heller. Men det betyr ikke at vi ikke er i full aktivitet... I skrivende stund legges siste strøk på vårt nesten sorte toalett (fargen heter Yin, malingstype Easy Clean fra Jotun). Det blir så fett! Til og med taket er sort. Utrolig morsomt å ha fått prøvd ut denne ideen, som jeg har gått med en stund nå.
Det blir hylle av drivvedbrygga Fjeldborgmannen kom hjem i påska (godt oppdratt), stoffledninger med naken pære fra Claes og toalettrullholder av drivved. Et stort speil må jeg også få has på. Gøy!


Fortsatt god uke til deg!



English:
We´ve been painting, and as I write the toilet is getting the last touch of black paint. So cool! Even the ceiling is black.
The colour is called Yin, from Jotun. 
I´ve had this idea for a while now, and it feels good to finally see it live. Of course I´ll show you the "whole" (it´s tiny) room when it´s all done.
Have a nice week!

søndag 24. april 2011

Fjeldborgpåske


Heisann! Her i Fjeldborgen har ikke akkurat tida stått stille siden sist... Vi jobber med både det ene og det andre prosjektet her hjemme for tiden. Terasse, dør og lister i hallen, gjesteromfix, toalettfix, kommodeoppussing og hagefix.
Jammen godt vi rakk innom Sveriges skumleste loppis på vei hjem fra Tanumstrand forrige helg! Jeg tror Kaspara har skrevet om dette loppiset før, noe som begynte å demre for meg da jeg vandret rundt med store øyne og hendene godt festet i lommene (redd for at noe skulle hoppe ut av en overfylt hylle eller pile over føttene mine). Skummelt, men spennende. Helt til mannen gjorde meg oppmerksom på en bolle full av rottegift. Da ble jeg fort ferdig, sjeleglad for at vi hadde antibac i bilen! (Rakk å handle noen søte 70-talls putetrekk, en kopp og noen heklabrikker først:).


Gravemaskin i hagen, skruing og saging. Typisk Fjeldborgpåske. Men så skal det sies at vi har en spennende deadline foran oss, som presser oss litt i retning av å bli ferdig med disse prosjektene. I slutten av mai får vi nemlig storfint besøk, gleder meg til å røpe av hvem!



Tur til Mølen ved Nevlunghavn, og en aldri så liten flytur har vi også hatt tid til.
Fineste morfar fikk flytur i bursdagsgave av barn og barnebarn, og Fjeldborgmannen og jeg fikk være med opp i lufta! Så moro!

I dag er påskelammet fortært i friluft og fuglekvitter på Ula, og jeg tenker at vi tross alt har rukket ganske mye denne uka, i tillegg til å kose oss. Nesten-ferdig-bilder fra hallen kommer... kanskje i morgen allerede! Vent og sjå.

onsdag 20. april 2011

Glad påsk!


For det første: TUSEN TAKK for stemmene i gjør-det-selv-konkurransen! Skapet vårt vant 2. plass takket være dere som stemte på Fjeldborg. Og for en fin premie vi kan vente oss! Fjeldborgmannen ble minst like glad som meg, for den drillen trengte vi og krysslaser har vi ikke fra før. Skikkelig stas!


Slik ser det nemlig ut fra terassedørene; skapet henger prydelig og pent på veggen ved siden av, mens det utenfor ligger bunker med materialer. Vi gleder oss stort til å komme ordentlig i gang med terasseprosjektet, og litt nytt verktøy kommer derfor som bestilt!


Vi startet påsken i Sverige, og både bokser fra Søstrene Grene (fine!) og en del godis fikk følge med hjem. Nå er det sånn passelig påskepyntet i heimen og vi nyter sola, som virkelig varmer i dag. Deilig!

Glad påsk til deg også!




English:
First of all I want to thank you so much for your vote in the DIY competition at NIB! Fjeldborg got a silver medal and the prices are wonderful; great tools from Bosch! ... which is perfect as we are building a new terasse this spring. Our backyard is full of materials and we can´t wait to get started.
The house is pretty much decorated for easter, and we are enjoying the sun, which is really bright today. Lovely!

Happy easter to you as well!
 

torsdag 14. april 2011

Torsdagspasteller

Tips: de prikkete boksputene fant jeg på Europris til 59,-/stk.


5 ting jeg liker akkurat nå:

1. Smoothie med skogsbær, banan og vaniljeyoghurt.
2. BigBang og Lissie som synger No One.
(Sjekk ut denne også:)
3. Den nye sveisen min, hihi.
4. Lyseblått.
5. Sol!


Jeg er igrunn god på å lage lister, så det kan nok hende det vil dukke opp flere lister her på bloggen etterhvert.
Det var noen som gjetta på at jeg fant vattepper på loppis i helgen... Helt riktig! Det lyseblå er bare nydelig. I dag har det sneket seg inn nok en loppe. Også blå...

Ønsker alle en deilig dag i vårværet!



English:
I´m quite good at writing lists, and today I have written a list for my blog, containing 5 things I like right now :

1. Smoothies with forest berries, banana and vanilla yoghurt.
2. BigBang and Lissie singing No One.
(Check this as well!)
3. My new haircut, hihi.
4. Light blue.
5. Sun!

Wishing you all a wonderful spring day!

onsdag 13. april 2011

Drømme seg bort


... men i morgen kommer det et vanlig innlegg igjen, jeg lover. Jeg er bare så i Italia i hodet mitt i dag.
Herlig å høre at flere har gode vibber til dette landet. Gifting i Roma høres fint ut!

På disse bildene er det litt fra Monterosso i Cinque Terre og litt fra Barolo i Piemonte. Vi besøkte vinbonden og gården bak vår favorittrødvin på den tiden, Fenocchio (Barbera). Som fremdeles er veldig god! Et helt uforglemmelig minne. Drømme, drømme...
Vil gjerne høre fra dere som har erfaring med syd-Italia!



English:
... tomorrow I´ll be back to normal again. I´m just so in Italy today.
In these photos we´re in Monterosso and Barolo. In Barolo we visited the Fenocchio vineyard, their Barbera was our favourite red wine at the time (it´s still very good!). Lots of memories!

I would love to hear from you who have experiences from the south of Italy! (Planning our next trip).

ItaliaLOVE


Jeg er forelska i Italia. Helt fortapt. Dessverre er det lenge siden vi har hatt råd til å reise dit. Det koster å være huseier. Men snart, snart skal vi tilbake. Vet bare ikke helt når. Jeg gleder meg.

Bildene er fra 2007, da vi startet turen i Roma, fortsatte til Pisa, Genova, La Spezia og Cinque Terre, San Remo, Barolo/Alba og til slutt hjem fra Bergamo ved Milano.
Vi leide bil i Roma og leverte den i Bergamo, noe som fungerte helt supert. Neste gang blir det syd-enden vi kommer til å ta for oss, kanskje med utgangspunkt i Roma igjen. Det er en by man ikke får besøkt mange nok ganger, tror jeg.

Love, love, love...



English:
I´m deeply in love with Italy. Sadly we haven´t been able to travel there for a long time. It´s expensive to own a house. But soon we will go back. Don´t know when.  
Todays pictures are from our last trip, back in 2007, when we started in Rome, and went from there to Pisa, Genova, La Spezia and Cinque Terre, San Remo and back home from Bergamo. We rented a car in Rome and delivered it in Bergamo, it worked out perfectly. 
Next time we will go to the south I think, maybe starting in Rome again. A city one can not see too much of, I think.



tirsdag 12. april 2011

Drypp


En regnværstirsdag er tilbragt inne, fortsatt med veldig vond rygg/arm/skulder, men med koselig besøk, blåveis på bordet og fyr på peisen (!), så går no dagan.
Jeg drypper visst noen lopper på bildene i dag... Den svært oppmerksomme leser ser kanskje hva som er nytt. Hihi.

Ønsker om en fin tirsdag!




English:
A rainy Tuesday today, still with a hurting arm/shoulder/back, but with nice visitors, flowers and heat in the fireplace (!), the day has been good.
I´m sneaking in some of my flea market finds, if you follow me close, you might see them... hihi!

Wish you all a nice Tuesday!

søndag 10. april 2011

Vår i luften


Denne helgen har det virkelig vært nydelig vårvær! Jeg gjorde dessuten noen rasende gode kupp på loppis i går, men det eneste jeg viser dere er det skjønne lille utebordet med plass til parasoll (resten får dere nok se på NIB i løpet av et lite stykke tid, da jeg er spurt om å skrive loppeinnlegg der hver måned:).
Parasollen (House Doctor) dalte inn på postkontoret mitt, få dager etter at jeg bestilte den fra fineste nettpynt.no. Den er så skjønn! Jeg siklet etter denne parasollen i hele fjor, og nå slo jeg til. Lykken var derfor stor da jeg fant dette bordet i går, som passer helt perfekt til parasollen!
Et plantebord fant jeg dog ikke på loppis, men pallestabelen fungerer enn så lenge. Litt lilla vår i kasser og krukker, istedenfor død lyng, gjorde godt!

Riktig god søndagskveld! (Her står det hamburger på menyen:)

English:
This weekend the spring really came to my town! And I have bought some great treasures at flea markets this saturday. The white table that fits my new umbrella (from House Doctor), is though the only thing I will show you today. The rest will be featured at NIB one of these days, as I am writing about flea markets there once a month!
Wish you a nice Sunday evening!

torsdag 7. april 2011

Made by us: Sengegavl


Det slo meg plutselig at jeg ikke har vist frem den fine sengegavelen vår. 
Hjemmelaget såklart: Mdf-plate, skumgummi bestilt på mål, hvit skai og stiftepistol var dét som trengtes. Også endel tålmodighet. Det er ikke veldig lett å strekke et så stort stykke stoff!


Sengekappen i hvit lin er fra H&M og sengeteppet er en gammel indisk sari jeg har arvet av mamma (som har seilt på de syv hav). Det fine uret har Fjeldborgmannen arvet av bestefaren sin, og at det står stille synes jeg passer fint på soverommet. Man trenger å ta det litt langsomt innimellom...
Lampetter fra Kartell, blå kjole fra H&M, stige fra Nordal, brunt nattbord fra Broste, gullsko fra Lille Vinkel sko.


Jeg elsker fløydørene inn til soverommet vårt, og selv om det hender at jeg lurer på å male dem skinnende hvite, så er jeg godt fornøyd med den fine nedpussede patinaen de har. 
Notatboken har jeg kjøpt på Claes Ohlson etter råd fra Linda/Den Gode Feen. Supert at man kan lage sin "egen" bok ved å sette inn ønsket bilde på forsiden! For øyeblikket pryder en brunbjørn min bok...


Tror jaggu jeg melder på denne i NIB sin gjør-det-selv-konkurranse, også!

Ønsker dere alle en riktig god torsdag, det er jo nesten helg igjen. Jeg lader opp til den o store loppishelgen, med bære og fotohjelp fra Fjeldborgmannen, da jeg har fått en kjip betennelse i ryggen/skulderen og er sånn passe handicapet...


English:
Showing you my self-made headboard for our bed. We used an mdf plate, foam rubber and white skai fabric. Very easy, but patience is required!
I have also entered this to the NIB DIY-competition! I love DIY.
Wishing you all a nice thursday, soon the weekend is here! I´m looking forward to a weekend full of fleemarkets, cant´t wait!

tirsdag 5. april 2011

Skrivekrok i stua


Å føle at man har utnyttet plassen bedre, er en god følelse!

Tallerkenhylle (loppis), skrivebord (kjøpt på Lauritz.com for flere år siden) og skolestol (loppis) har fått prima plassering i kroken hvor det gamle skapet stod tidligere. Det er supert å ha en skrivepult i stua! De fine trekassene mine (også fra loppis) kommer til sin rett i dette miljøet, og passer perfekt sammen med det hvite skrivebordet.
Et nytt strøk maling på bordet hadde vel ikke skadet, men det får bli til sommeren. Tror nemlig det er hvit bengalack som er tingen her, og det lukter sterkt, så da er det greit å kunne lufte skikkelig.

Godt å ha stueprosjektet i boks, nå er det hallen som har førsteprioritet... Forhåpentlig rekker vi å bli ferdige før "Prosjekt terasse og utestue" sparkes i gang i påsken!

Riktig god tirsdag til deg!

søndag 3. april 2011

Skap, skap på veggen der...


... du er vakrest i huset her!


Et aldri så lite bilderas av mitt vakre nymalte, nytapetserte og ikke minst nyhengte skap. Jeg er såre fornøyd med helgens innsats, og får den skikkelig gode følelsen når jeg kikker bort på skjønnheten på veggen. Endelig plass til å vise frem de fine tingene som har stått bortgjemt i skuffer og skap.




Har lenge ønsket meg et hengende skap med glassdører på denne veggen, og funnet mange dyre skap. 5000 kr er altfor mye for vårt budsjett. Da vi i tillegg ønsket å komprimere cd-samlingen vår (som har bodd i dette skapet inntil nylig), falt bitene på plass. 
Skapet var jeg så heldig å få kjøpt på finn.no for mange år siden, og det stod lenge i ubehandlet tre før det ble lysegrønt, og nå lyseblått, hvitt og blomstrete (klikk her for å se gamle bilder av skapet).
Jeg har malt og tapetsert og Fjeldborgmannen har fiksa opphenget, som i tillegg til IKEAs skapoppheng inneholder en kraftig bærebjelke under selve skapet. Et samarbeidsprosjekt altså. 
Også har jeg virkelig kost meg med å flytte inn i det. Er nok ikke heeeelt ferdig, heller...
Dessuten mangler det knotter, og jeg vet akkurat hvilke som skal få utgjøre den siste prikken over i´en. De må bare kjøpes inn, så skal jeg nok få vist frem skapet mitt igjen.

Tror jammen jeg melder skapprosjektet vårt på i NIB sin "Gjør-det-selv utfordring", jeg. Har gått og lurt litt på hvilket prosjekt jeg skulle velge, det er jo noen å velge mellom...

I neste innlegg skal jeg vise dere hva som har fått plass i kroken der skapet stod før. Det er blitt knallfint, men du får vente og se!

Riktig god søndagskveld!



English:
This weekend we have been finishing a project I have been looking forward to show you! This cupboard has been transformed from cd-storage and standing on the floor, till a display of my most loved items, and it´s now hanging on the wall! Love it!
Earlier it was light green, but now I have painted it light blue and white, and put vintage wallpaper in the back. Click here to see older pictures of the cupboard.
These days there´s a new competition going on at NIB, which is all about DIY, and I´m joining in with this project. 

In my next post I will show you what´s now in the nook where the cupboard used to be. See you soon!

fredag 1. april 2011

And the winner is...

Blant hele 295 lodd, der svært mange har trukket både 2 og 3 lodd, ble det i kveld trukket en vinner. Trommevirvel...


Skattejeger´n skrev: "I`m in :D 3 lodd :D", og får herved velge seg en pute fra Eplabutikken.



 Her er bildebeviset.

Siden det var så sinnssykt mange som ville være med på moroa, vil jeg gjerne gi bort en trøstepremie også. 

Derfor får Smileull, som la igjen denne kommentaren: "Jeg vil veldig gjerne være med - tar to lodd! Putene dine er jo til å spise opp. :)", velge seg en vimpelrekke fra Eplabutikken!




Gratulerer til vinnerne (send meg en e-post med ønsket pute/vimpel og adressen deres)! Og tuuuusen takk for alle de fine kommentarene, dere er gull verdt.
God helg!

Les også