søndag 31. oktober 2010

Fjeldborgsk nasjonalrett

En av våre "nasjonalretter" her i huset er "Flyvende Jacob". Bare navnet er jo likbart. Dette er skikkelig kosemat, noe som passet godt på en sånn regnværslørdag som vi hadde i går. Også fikk jeg brukt den fiiine formen min fra Rice:). Her kommer oppskriften:

Til en stor form, ca 4 personer:

3-4 kyllingfileter
1 broccoli
1 grønn paprika
1 rød paprika
2-3 fedd hvitløk
3-4 sjalottløk
3 bananer
1 boks mais
ca 4 dl fløte
Ost til gratinering
Søt chilisaus
Karri
1 buljongterning, feks Knorr "Hvitløk og persille"

Sett ovnen på 220 grader før du starter skjærejobben. Skjær grønnsaker og bananer i fine biter, og finhakk hvitløken. Skjær kylling i biter og stek gylne i litt smør. Det er lurt å bruke en sautepanne (stekepanne med høye kanter). Ha på karri, hvitløk og løk og surr til løken er blank. Nå heller du fløten i panna og tilsetter buljongen. Kok opp og hell dette over bananer og grønnsaker i en smurt form. Hell søt chilisaus over (så mye eller lite du ønsker) og ha på mais og deretter ost.
Sett formen i varm ovn, og sett klokka på ca 30 minutter. I mellomtiden koker du ris og steker kanskje en hvitløksbaguett eller to. Det smaker best med øl til (rødvinen på bildet er kokkevinen min, og ble ikke drukket til maten), og om du er så heldig å få rester, smaker det nesten enda bedre dagen etter!

Nå står det raking av løv på agendaen, samt maling av en liten bokstavhaug (til dere som venter, er det altså rett rundt hjørnet nå:). God søndag!

18 kommentarer:

  1. Thank you for sharing! I know what we will have for dinner tonight...;-) Happy Sunday
    love, Maaike

    SvarSlett
  2. Flyvende Jakob er godt!:P
    Jeg har smakt den i flere versjoner, men aldri med ost... Må prøve!
    Veldig godt med peanøtter!!

    Ha en fin søndag!

    Klem, Janni,
    Duse Pasteller

    SvarSlett
  3. oj, dette både ser og høres godt ut!!

    nå skal jeg kose meg med bloggen din... tror ikke jeg har vært her før! kommer garantert tilbake!!

    klem beate

    SvarSlett
  4. Hvor spændende, det lyder som noget vi må prøve.. det ser ihvertfald lækkert ud og ingredienserne er jo til at få fat i.. :) Fortsat go søndag..

    SvarSlett
  5. Denne skal testes ut den dag i morgen, jeg blir bare så glad hver gang jeg åpner bloggen din, så fine farger og tips til allt mulig. Flinke, flinke deg. Elsker den formen du har laget retten i, er den fra Rice? Ha en fin søndag videre. Hilsen Wilhelmines blogg

    SvarSlett
  6. MM det der så veldig godt ut! Har bare smakt det en gang før og et er mange år siden... :)

    SvarSlett
  7. Mmm, jeg er så glad i sånne former - enkelt å servere. Spennende med banan :)
    Denne skal prøves i løpet av uken.
    Takk for oppskrift:)
    Kjersti

    SvarSlett
  8. Høres godt ut og navnet gjør det å jeg er sikker på at ungene kommer til å like den :)
    Altid spennende å være innom bloggen din, masse inspirasjon og glede!

    Ha forstatt fin søndag
    Katla

    SvarSlett
  9. Mmmm... Flyvende Jakob er kjempe godt :-) Endelig en variant av oppskriften med grønnsaker.
    Multiteppet ditt ble kjempe fint :-)
    Klem fra Marie

    SvarSlett
  10. Hei! Dette så godt og spennendes ut!! Må prøves en dag:D Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  11. Høres ut som en spennende rett... Den skal testes ut e dag! Takk for tips ;-)

    Ha en super kveld!

    SvarSlett
  12. mmm, det så godt ut. Dette må jeg prøve. Ønsker deg en god søndagkveld.

    SvarSlett
  13. Spennende rett! Alt med banan høres morsomt ut. Dette skal jeg teste. Takk for matinspirajon itillegg til alle de fine fargene og idèene.

    SvarSlett
  14. AH, denne er en av mine favoritter også...samme navnet, bare en litt annen versjon, men både kylling, bananer og fløte som ingredienser. Og så har vi cashewnøtter også i. Nam nam :)

    SvarSlett
  15. Ser fantastisk godt ut...åsså så søt form :)

    Ha en fin søndagskveld

    Lene

    SvarSlett
  16. Takk -der reddet du hodebryet med hva jeg skal servere i forening med gode venninner på onsdag... :)
    Elsker bloggen din.
    Har ikke blogg selv, men må alltid innom på besøk her hos deg!

    May H.

    SvarSlett
  17. Du er sååå flink. Har derfor gitt deg en velfortjent award!! :o)

    SvarSlett
  18. Takk for fin oppskrift. Dette ser deilig ut. Ønsker deg en fin ny uke.
    KLem

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar! Jeg setter stor pris på hver og en.
Dersom du har et spørsmål du trenger svar på, ber jeg om å sende meg en e-post. Da er du nemlig sikker på å få svar: fjeldborgen@gmail.com :)

Les også