søndag 26. september 2010

Høststue
Endelig fikk jeg tid til å gjøre stua mer eller mindre høstklar. Har lenge gått og "trengt" litt forandring, og nå er jeg snart i mål i stua. Noen puteprosjekter til benken ved spisebordet, litt mer sort og grått og litt mer tre, så er jeg klar for høsten. Den oppmerksomme leser legger kanskje merke til det lilla hjertet på den gråblomstrete puta:) Ganske nysydd (med min nå avdøde symaskin), og flere er på vei... Også inn i Eplabutikken.
På tavledøra i hallen står høstens "to do-liste". Ikke snau, akkurat, så her må vi henge i stroppen... Har foreløpig bakt gulrotmuffins (det står dessverre ikke på lista), og fått låne mammas symaskin (min er nå nemlig erklært avgått ved døden), så her blir det søndagskos!
Riktig god søndag til deg også!

onsdag 22. september 2010

En dusjidé

Jeg får ofte gode ideer i dusjen. Å bruke denne fine kassa til papirruller, var en dusjidé jeg fikk i morges. Måtte utføres i kveld selv om jeg kom sent hjem. Fikk to eller flere papirruller ned i hvert rom i kassa. Lurt! Og helt gratis, for kassa fant jeg etterlatt på en parkeringsplass.
Puh, godt å få ideen ut i livet, og i tillegg dokumentert bloggografisk! God aften!

mandag 20. september 2010

Høstregn og hjerteklipp

Det striregner, katta ser ti kg tynnere ut med våt pels og jeg har startet på et lite hjerteprosjekt. Hvordan/hva det blir får du nok snart se:) Hekla armbånd har jeg gjort også. Mens jeg har sett Mad Men. Oppskriften fant jeg her. Men mine er ikke helt etter oppskriften. Blir sjelden det når jeg skal følge et mønster.
Dessuten ligger det noen nye vimplerekker på Epla. Men ikke så mange, for to er allerede solgt:)
Riktig god mandagskveld til deg.

søndag 19. september 2010

Høst

Det er uten tvil høst. Og jeg har for første gang satt blomsterløk i jorda. Tulipaner og perleblomster. Byttet ut margeritter med lyng. Fant en fin zinkpotte på Plantasjen (den som tulipanløken ligger oppi på bildet). Deilig å være ute i frisk høstluft uten å fryse, og ruske litt i jorda.
Rett før jeg gikk inn i kveld flakset denne gjengen forbi:

De skulle nok til sydligere strøk. Uten meg! Rødvin og ost som lukter vondt (men forhåpentlig smaker godt) er en liten trøst. Også er det veldig koselig å tenne lys!
Søndagsklemmer fra Fjeldborgfrua som liker høsten, men gruer seg litt til vinteren...

tirsdag 14. september 2010

Hvitt er fint

Selv om jeg er glad i pasteller og fargekoordinerte bokhyller (hvor jeg, hvis du lurte, har lest 95% av innholdet), så er jeg jo veldig glad i hvitt også. Hvitt er egentlig finest, det. Alt annet synes så godt mot hvitt. Og hvitt og svart er uslåelig.
På loppis for to helger siden kom jeg hjem med nok en gammel skrivebordslampe. Får visst aldri nok av disse. Passet perfekt i lesekroken. Og frøken Jielde fikk flytte ned til tv'en. En suksess. Den hvite opalskålen fant jeg også på nevnte loppemarked. Selgeren måtte nok ha 15 kroner for den, altså. Greit for meg!
Og hva med den fine plakaten, forært av denne fine dama? Jo, nå er den i glass og ramme på veggen i hallen. Fint budskap på et sted man ofte farer forbi i løpet av dagen. Takk!
Today is the tomorrow you worried about yesterday.

søndag 12. september 2010

Beste dagen i uka.

Et bilderikt innlegg i dag igjen. Fin søndag har det vært. Egg, bacon og sjokolademelk til frokost. Fotoshoot med gårsdagens loppefunn: nydelig kremhvit vekt, en kitschy lampett (som selvfølgelig skal males!) og verdens heftigste juletrebelysning! Godt fornøyd med fangsten.

Tur i skogen. Perfekt hjerte på gammel dør. Dette bildet tror jeg må få henge på veggen. På do!
2 års bursdag hos den søteste toåringen på ettermiddagen. Og nå blir det beina på bordet!
God kveld til deg som er forbi:)

fredag 10. september 2010

Smålopper

Høst, sierru? Ute kanskje. Her er det nemlig fyringsvarmt og jeg har kjøpt pastellfargegodbiter i bruktbutikken. Korsstingsduken tror jeg ikke at jeg greier å klippe i, den må rett og slett fortsette sitt liv som kaffeduk. Koselig i grunn, for kaffeduker har jeg ikke akkurat flust av fra før. Den rosa lampen vet jeg ikke helt hvor jeg skal ha enda, men den lå der så yndig med lyspære i eske og emballasjen intakt (trolig fra tidlig på 80-tallet, altså samme årgang som meg:). Og 20 kroner er helt greit.


Den søte hvite vasen med fugl og blomster på er fra forrige helgs loppis. Søt!

Nå ønsker jeg god helg, og i morgen er det loppis igjen!

mandag 6. september 2010

Soverommet

Mitt bidrag til NIB sin soveromsutfordring. Jepp, det er her vi sover!
Lilla, grått, brunt, hvitt, tre. Og Love Birds fra Ferm Living.
Taklampen er fra Åhlens og sengelampene fra Kartell. Meter på meter med kommodeplass under vinduet (Malm fra IKEA). Godt rom, med god plass til det vi trenger.
Koden på veggfargen har jeg dessverre ikke, da dette er et av de få rommene vi ikke har gjort noen store endringer i ennå (veggene var malt i denne fargen da vi kjøpte huset).
Med ønsker om en god natt herfra!

søndag 5. september 2010

Dagene som kom og gikk

Er inne i en periode hvor tiden bare flyr fra meg. Må forsøke å ta den tilbake.
Helgen har stormet avsted, med loppis (satte meg bare i bilen og kjørte uten å måtte overtale Fjeldborgmannen først!), 30-års lag, kirkebesøk (!) og eplebonanza. Og hva har bildene over med dette å gjøre? Ingenting. Jeg henger bare sånn etter med bloggingen! Har fått de flotteste tapeter i posten fra Gasellene (sjekk ut bloggbutikken deres om du ikke har gjort det før!), en skjønn liten Louis Poulsen look-alike fra To i Spann...

... fat fra Rice og knagg og oppvaskhåndkle fra Rie Elise. Jeg er visst i det rosa hjørnet om dagen. Bøtta fant jeg på Plantasjen på salg til en slikk og ingenting.


Rosa Manokopp kom mannen hjem med etter et Oslobesøk i uka som gikk (heldige meg, nå har jeg tre:).


Vi har drukket deilig appelsinjuice og kan fremdeles plukke blomster i hagen! Helg er digg.


Det synes Madicken også. Da blir hun tvangsgredd og tvunget til fotoshoot foran ytterdøra før hun får lov til å gå ut. Pene pusen.
God kveld i stua til alle dere, med eller uten tiden i behold. Satser på litt mer tid i uka som kommer! Wish me luck...

onsdag 1. september 2010

Vinnere av Fjeldborglotteriet!

Så var det endelig dags for trekning. Tusen takk til alle som ville være med:) De to som hadde flaks med random.org i dag var:
En fugl i hånden/Helle vinner vimpelrekke og Snedig Snelle vinner oppbevaringspose! Grattis til dere:)
Send meg en mail med adresse, så kommer det pakke i posten.

Ellers har jeg hatt en begivenhetsrik dag...

L'en er nemlig byttet ut med et vaskeekte midlertidig førerkort! Jeg hadde oppkjøring i dag og bestod! O lykke. O glede. En ny verden åpenbarer seg, og jeg gleder meg til å stå opp grytidlig i morgen for å kjøre ALENE til jobb! Jubel!